Porziņģis - pārliecinoši labākais EČ metienu bloķētājs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Martins Silis

Latvijas U-18 basketbola valstsvienības centra spēlētājs Kristaps Porziņģis kļuvis par pārliecinoši labāko metienu bloķētāju nule aizvadītajā Eiropas čempionātā (EČ), kas svētdien noslēdzās Rīgā.

212 centimetrus garais basketbolists aizvadītajās deviņās spēlēs pretinieku metienus bloķēja vidēji 4,9 reizes, kas ir pārliecinoši labākais rezultāts starp visiem turnīra dalībniekiem.

Visvairāk sāncenšus Porziņģis bloķēja cīņā par bronzas godalgām, kad pret Spānijas komandu (56:57), viņš izcēlās ar deviņiem bloķētiem metieniem.

Otrajā vietā šajā statistikas rādītājā atrodas Eiropas čempionvienības Turcijas centra spēlētājs Emirkans Košuts, kurš vidēji spēlē bloķējis trīs pretinieku metienus.

Vidēji spēlē liepājnieks guva 11,6 punktus, kas viņu ierindo dalītā 18. pozīcijā turnīra labāko punktu guvēju sarakstā, bet ar izcīnītām 10 bumbām zem groziem Porziņģis ir ceturtais labākais atlēkušo bumbu vācējs.

Par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas komandā šajā turnīrā kļuva cits mūsu valstsvienības centrs Anžejs Pasečniks (215 cm), kurš vidēji guva 12,6 punktus (12. rādītājs turnīrā), kā arī izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Kristaps Gludītis kļuvis par devīto labāko piespēlētāju, vidēji mačā izpildot 3,4 rezultatīvas piespēles partneriem.

Vēl no Latvijas komandas spēlētājiem kādā no statistikas rādītājiem labāko desmitniekā iekļuvis saspēles vadītājs Dāvis Geks, kurš vidēji mačā laukumā pavadījis 30,7 minūtes, kas ir astotais ilgākais laiks starp visiem turnīra basketbolistiem.

Kā zināms, Porziņģis un Pasečniks tika iekļauti turnīra simboliskajā piecniekā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu