Par izciliem sasniegumiem jauniešu komandai gatavi maksāt 30 000 latu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija, grozot Ministru kabineta noteikumus, vēlas panākt, ka par izciliem sasniegumiem sportā jauniešu sporta komandai pienākas 30 000 latu naudas balva.

Aģentūru LETA ministrijā informēja, ka tā patlaban strādā pie grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, lai jaunieši vecuma grupā no 16 līdz 23 gadiem arī par otro un trešo iegūto vietu varētu saņemt naudas balvu.

Ar grozījumiem vēlas panākt, ka līdz 30 000 latu naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā varēs saņemt jaunieši vecuma grupā no 16 līdz 23 gadiem par iegūto pirmo, kā arī otro un trešo vietu olimpisko sporta veidu komandu sporta spēlēs, valsts izlašu pasaules vai Eiropas čempionātos, kā arī viņu treneri, sportistus apkalpojošie sporta darbinieki, tostarp sporta ārsti un apkalpojošais personāls.

Patlaban saskaņā ar valdības noteikumiem naudas balvas jauniešiem vecuma grupā no 16 līdz 23 gadiem var piešķirt tikai par izcīnītu pirmo vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notikušā Eiropas čempionāta finālspēlē zaudēja Itālijas vienaudžiem, izcīnot vēsturiskas sudraba godalgas.

Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā. Tā 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

Par sporta nozari atbildīgais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis rosinās grozīt noteikumus, lai basketbolisti varētu saņemt prēmijas. Viņš uzsver, ka sen ir laiks mainīt sporta finansēšanas paražas, kad pēdējo gadu laikā sportistu prēmijām nekad nav bijis ieplānots pietiekami daudz naudas, jo pieprasītais finansējums vienmēr tiek «apcirpts».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu