Kubarevs atlaists no «Spartaka» galvenā trenera amata (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.spartaks.lv

No Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta komandas Jūrmalas «Spartaks» galvenā trenera amata atlaists Baltkrievijas speciālists Oļegs Kubarevs, ziņo vienības mājaslapa internetā.

Kopā ar 47 gadus veco Kubarevu amatu atstājis arī viņa palīgs Eduards Tučinskis, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju kļuvis kādreizējais Latvijas izlases spēlētājs Aleksandrs Stradiņš, kurš līdz šim ieņēma vienības sporta direktora amatu.

Tāpat vienība lauzusi līgumu ar vienu no saviem līderiem Viktoru Morozu.

Kā ziņo komanda, kaut «Spartaks» kļuvis par vienu no lielākajiem šīs sezonas atklājumiem un pēc 13 kārtām vienība kopvērtējumā ieņem piekto vietu, pēdējā laikā komandas sniegums ir «iebuksējis». Iepriekšējā virslīgas mačā «Spartaks» ar 2:3 piekāpās «Ventspils» komandai un Latvijas kausa astotdaļfināla cīņā ar 2:4 atzina arī «Liepājas metalurga» pārākumu.

«Esam pateicīgi Kubarevam un Tučinskim par ieguldīto darbu. Viņu vadībā klubs turpināja attīstīties un varu teikt, ka viņi vienībai deva daudz,» izteicies Jūrmalas komandas direktors Spartaks Melkumjans. «Tomēr dzīve diktē savus noteikumus un šobrīd uzskatījām, ka vislabākais variants ir šķirties. Viens no iemesliem ir kluba kursa maiņa, jo «Spartaks» liks vairāk uzsvaru uz jaunajiem spēlētājiem.»

Šīs kursa maiņas ietvaros «Spartaka» komanda arī lauzusi līgumu ar vienu no vienības līderiem Viktoru Morozu un Artjomu Lonščakovu, kurš savu karjeru turpinās kādā no Vācijas reģionālajām līgām.

Kubarevam šī nebija pirmā reize, kad viņš pārstāvēja kādu Latvijas komandu. 1995.gadā baltkrievs kā spēlētājs aizvadīja 27 mačus Rēzeknes komandas «Vairogs» sastāvā.

Savas spēlētāja karjeras laikā speciālists pārstāvējis arī dažādus Baltkrievijas, Kazahstānas, Polijas un Krievijas klubus.

Tikmēr trenera karjeru Kubarevs uzsāka 2001.gadā, kļūstot par Minkas komandas SKAF treneri.

Iepriekšējos trīs gadus Kubarevs bija Baltkrievijas komandas «Gomeļ» galvenais treneris, ar kuru 2011.gadā izcīnīja vietējā čempionāta bronzas medaļas, bet 2012. gadā ieguva Baltkrievijas Superkausu.

Pagājušajā sezonā JPFS/FK «Spartaks» debitēja Latvijas spēcīgāko klubu komandu saimē, izcīnot piekto vietu. Čempionāta laikā Jūrmalas komanda uz brīdi bija arī turnīra tabulas kopvērtējuma līdere.

Savukārt pašlaik vienība ar 20 punktiem 13 cīņās ieņem piekto vietu, bet līdervienībai «Skonto» ir par desmit punktiem vairāk.

Nākamo maču «Spartaks» aizvadīs svētdien, kad sacentīsies ar čempioni Daugavpils «Daugava».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu