Stouners uzvar ASV GP izcīņā MotoGP klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules motošosejas čempionāta desmitajā posmā - ASV "Grand Prix" - prestižajā "MotoGP" klasē svētdien triumfēja pašreizējais kopvērtējuma līderis austrālietis Keisijs Stouners no "Repsol Honda" komandas. Šī Stouneram bija sestā uzvara šosezon.

Stouners sacensības uzsāka no otrās pozīcijas un finišā par 5,634 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas pasaules čempionu spāni Horhi Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kurš bija ātrākais kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Stounera komandas biedrs spānis Danijs Pedrosa, uzvarētājam zaudējot 9,467 sekundes.

Vēl pirmajā sešiniekā iekļuva Lorenso komandas biedrs amerikānis Bens Spīss, Pedrosas un Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas un septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas, kurš šosezon pārstāv "Ducati Marlboro" vienību.

Foto: Reuters/ScanPix

Kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderpozīciju ar 193 punktiem saglabāja Stouners, bet viņam ar 173 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 143 punktiem ieņem Dovicioso, bet ceturtajā pozīcijā atrodas Pedrosa, kurš ticis pie 110 punktiem.

Savukārt Rosi ar 108 punktiem pašlaik ieņem piekto pozīciju.

Kā ziņots, pavisam "MotoGP" čempionātā šosezon notiks 18 sacensību posmi, no kuriem pēdējais būs 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu