Japānas GP neradīšot draudus F-1 pilotiem un līdzjutējiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) čempionāta 15.posms - Japānas "Grand Prix" - nebūs bīstams sportistu un līdzjutēju veselībai, kaut arī nesen tur bija radiācijas draudi, izteicies sacensību organizatoru pārstāvis Masaru Unno.

Ar šādiem paziņojumiem Unno nācis klājā, jo pasaules motošosejas čempionāta 15.posmā - Japānas "Grand Prix" - prestižajā "MotoGP" klasē, kas oktobra sākumā risināsies Motegi trasē, nepiedalīsies pagājušās sezonas pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības un pašreizējais kopvērtējuma līderis austrālietis Keisijs Stouners.

"Attālums no Fukušimas atomelektrostacijas līdz Motegi trasei ir 120 kilometri, bet līdz Sudzukas trasei, kur notiks F-1 posms, attālums ir aptuveni 500 kilometri," stāstīja organizatoru pārstāvis. "Tur nav nekādu problēmu ar radiāciju. Sudzuka ir pilnīgā drošībā."

"Mēs esam mērījuši radiāciju Nagojā, Osakā un Jokkaiči un šajās pilsētās radiāciju neuzrādīja," stāstīja Unno, citējot pētījumus.

Tāpat arī F-1 komandas "Sauber" japāņu pilots Kamui Kobajaši uzvēra, ka pilotiem nav par ko uztraukties.

"Es tur esmu bijis un ar mani viss ir kārtībā," teica Kobajaši. "Japānā neviens nav uztraucies. Ierašanās Sudzukā cilvēkiem sniegs atbalstu, un paredzu, ka uz šīm sacensībām ieradīsies cilvēki no daudzām valstīm."

Tāpat arī F-1 čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns ir pārliecināts, ka sacensības Japānā notiks kā plānots.

"Mēs tur būsim un sacensības notiks," teica F-1 vadītājs.

Kā ziņots, Japāna 11.martā piedzīvoja zemestrīci, kurai sekoja cunami.

Pēc postošās zemestrīces Japānā tika atcelti vairāki pasaulē svarīgi sporta pasākumi, ieskaitot Nagano maratonu, Japānas velobraucienu un Japānas futbola izlases pārbaudes spēles ar Melnkalni un Jaunzēlandi.

Tāpat Japāna atteicās no pasaules čempionāta daiļslidošanā rīkošanas, kas tika pārcelts uz Maskavu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu