Lorenso uzvar ASV GP kvalifikācijas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules motošosejas čempionāta desmitā posma - ASV "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās prestižajā "MotoGP" klasē sestdien uzvaru izcīnīja pašreizējais pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" komandas.

Zīmīgi, ka Lorenso trešajos brīvajos treniņbraucienos piedzīvoja visai smagu avāriju, taču nopietnas traumas viņš neguva un varēja piedalīties kvalifikācijā.

Lorenso savu ātrāko apli veica minūtē un 21,202 sekundēs, par 0,072 sekundēm apsteidzot pašreizējos kopvērtējuma līderi austrālieti Keisiju Stouneru no "Repsol Honda" vienības.

Tikmēr trešo ātrāko apļa laiku kvalifikācijā uzrādīja Stounera komandas biedrs spānis Danijs Pedrosa, kurš uzvarētājam zaudēja 0,183 sekundes.

Vēl pirmajā sešiniekā iekļuva Lorenso komandas biedrs amerikānis Bens Spīss, "Honda Gresini" vienības itāliešu braucējs Marko Simončelli un Pedrosas un Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas.

Savukārt septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas, kurš šosezon pārstāv "Ducati Marlboro" komandu, kvalifikācijā ierindojās septītajā pozīcijā.

Pēc kvalifikācijā izcīnītās pirmās vietas Lorenso atzina, ka piedzīvotā avārija nav bijusi patīkama.

"Tas bija nepatīkams kritiens. Kad es piezemējos, man ļoti sāpēja un domāju, ka sacensības ir noslēgušās," stāstīja sportists. "Par laimi pēc pāris minūtēm sāpes bija mazinājušās, taču uzvaru kvalifikācijā es negaidīju."

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderpozīciju ar 168 punktiem ieņem Stouners, bet viņam ar 153 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 132 punktiem ieņem Dovicioso, bet ceturtajā pozīcijā atrodas Rosi, kurš ticis pie 98 punktiem.

Kā ziņots, pavisam "MotoGP" čempionātā šosezon notiks 18 sacensību posmi, no kuriem pēdējais būs 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu