Piektdien Latvijas komanda dodas uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 22. jūlijā, pulksten 14:00 no starptautiskās lidostas „Rīga” uz Turcijas pilsētu Trabzonu dosies Latvijas jaunatnes olimpiskā komanda 48 sportistu sastāvā. Kopējais Latvijas dalībnieku skaits olimpiādē ir 60, taču Latvijas jauniešu basketbola komanda uz Trabzonu devās jau trešdien – 20.jūlijā, ņemot vērā saspringto sacensību grafiku, TVNET informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses dienests.

11. Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiks no 23. jūlija līdz 30. jūlijam. Jauno olimpiešu startiem līdzi sekos 16 treneri. Šajā olimpiādē piedalīsies arī četri starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, kuri tiesās basketbola, vingrošanas un džudo sacensības.

Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Latvijas komandas sastāvā iekļauti 60 jaunie sportisti, kas startēs 7 sporta veidos no 9 sacensību programmā paredzētajiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, riteņbraukšanā, savukārt sporta spēļu programmā Latvija tiks pārstāvēta basketbola sacensībās, kur par olimpiskajām medaļām cīnīsies Latvijas jauniešu (sportistu dzimšanas gads – 1996.) basketbola komanda.

Latvijas komanda nepiedalīsies volejbola un rokasbumbas sacensībās.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda, ka: ''Latvijas jaunatnes olimpisko komandu veido tie jaunie sportisti, kas pirms dažām nedēļām pārstāvēja savu pašvaldību un izcīnīja godalgotas vietas Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādē Jūrmalā. Turcijā viņi pārstāvēs Latvijas valsti, un katram jaunajam sportistam tā ir nebijusi pieredze un liels personisks izaicinājums – redzēt sevi starp Eiropas jaunatnes sportisko eliti.''

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu