Pļaviņš un Šmēdiņš vaino "airBaltic" nenokļūšanā uz PK posmu Kanādā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Šobrīd labākais Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš trešdien nedevās uz Pasaules kausa izcīņas posmu Kanādas pilsētā Kvebekā, jo problēmas esot radušās Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic".

Tālāk par Stokholmu nav tikuši

Kā savā sociālā tīkla "Twitter" profilā pavēstīja Pļaviņš un Šmēdiņš, viņi sekmīgi aizlidojuši līdz Stokholmai, tomēr tur "airBaltic" paredzētais reiss aizkavējies, kas traucēja Latvijas sportistiem lidot tālāk uz Kvebeku.

Pļaviņš un Šmēdiņš visu dienu pavadīja Stokholmas lidostā, tomēr tur nekāds risinājums netika atrasts un sportisti nolēma atgriezties Latvijā. Līdz ar to Pasaules kausa posms Kvebekā Pļaviņam un Šmēdiņam ies secen.

Lidsabiedrībā "airBaltic" biznesa portālam "Nozare.lv" paskaidroja, ka šorīt reiss uz Stokholmu tiešām aizkavējās par nedaudz vairāk kā stundu, taču tas neesot traucējis citiem pasažieriem paspēt uz Kanādas reisu. "airBaltic" esot ielidojis Stokholmas lidostas 5.terminālī, un no šā paša termināļa izlidoja arī lidmašīna uz Kanādu. Lai pārsēstos, sportistiem bijusi mazliet vairāk nekā stunda laika.

"airBaltic" rīcībā ir informācija, ka pārējie pasažieri ir paspējuši uz Kanādas reisu. "Stunda ir pietiekami, lai pasažieri paspētu uz lidojumiem uz ASV un Kanādu," uzsvēra lidsabiedrībā.

"airBaltic" uzņemas atbildību par pasažieru nogādāšanu galamērķī

Kāpēc sportisti šo iespēju nav izmantojuši, pagaidām nav zināms. Patlaban "airBaltic" meklējot alternatīvas iespējas, jo, tā kā tas ir savienotais lidojums, "airBaltic" uzņemoties atbildību par pasažieru nogādāšanu galamērķī.

Lidsabiedrībā skaidro, ka lidmašīna no Rīgas uz Stokholmu aizkavējusies tehnisku iemeslu dēļ un ielidojusi plkst. 8.11, lai gan bija plānots plkst. 6.55.

Sportistiem būs jāmaksā soda nauda

Latvijas duets būs spiests šķirties no paprāvas naudas summas (soda naudas) par novēlotu atteikšanos no dalības turnīrā. Tāpat Jānim un Mārtiņam jāatvadās no iespējas cīnīties par svarīgiem reitinga punktiem dalībai 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Gar degunu nu ies arī iespēja parūpēties par naudas balvas iegūšanu, TVNET informē sportistu pārstāvji.

Arī komandas privātie mēģinājumi izkārtot kādu brīvu vietu reisos uz Kanādu nevainagojās panākumiem, tādēļ jau šovakar viņi atgriezīsies Rīgā.

Pasaules kausa posmā Kvebekā piedalīsies tikai Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri sacensības sāks no pamatturnīra.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienībai futbolā "Skonto" pirmdien "airBaltic" problēmu dēļ neizdevās pilnā sastāvā doties uz Polijā paredzēto UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli pret Krakovas "Wisla" komandu.

Lidojumam uz Poliju tika rezervētas 35 biļetes visai "Skonto" kluba delegācijai, tomēr septiņi cilvēki, tostarp arī vairāki vadošie spēlētāji, lidmašīnā neiekļuva.

Vēlāk gan izdevās rast risinājumu - lidot ar nākamo reisu, un komanda vakara treniņā Krakovā piedalījās pilnā sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu