Lorenso un Stouners boikotēs Japānas GP izcīņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules motošosejas čempionāta 15.posmā - Japānas "Grand Prix" - prestižajā "MotoGP" klasē, kas oktobra sākumā risināsies Motegi trasē, nepiedalīsies pagājušās sezonas pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības un pašreizējais kopvērtējuma līderis austrālietis Keisijs Stouners, kurš pārstāv "Repsol Honda" vienību.

Kā zināms, 24.aprīlī Motegi trasē bija paredzēts čempionāta trešais posms, tomēr tas saistībā ar Japānā notikušo postošo zemestrīci un cunami tika atcelts.

Tagad sacensības Motegi trasē risināsies 2.oktobrī.

Zīmīgi, ka Motegi trase atrodas tikai 100 kilometru attālumā no zemestrīcē bojātās Fukušimas atomelektrostacijas.

Tas izraisījis Lorenso un Stounera sašutumu, tāpēc abi sportisti nolēmuši nepiedalīties Japānas "Grand Prix" izcīņā.

"Es nedošos uz turieni. Zinu, ka vairākiem braucējiem ir tāds pats viedoklis," izteicās 2007.gada pasaules čempions Stouners. "Tas ir mans lēmums, kura pieņemšanai man bija nepieciešams kāds laiks. Ja līdzīga situācija notiktu netālu no manām mājām Austrālijā, tad es rīkotos tieši tāpat un arī tur nepiedalītos sacensībās."

Tikmēr Lorenso atzina, ka viņš līdz oktobrim nemainīs savu lēmumu attiecībā uz piedalīšanos Japānas "Grand Prix".

"Lēmumu pieņēmu jau pirms kāda laika. Negrasos ielaisties nekādās diskusijās par iespējamo došanos uz Japānu, jo savu lēmumu jau esmu pieņēmis," teica Lorenso.

"Domāju, ja mēs varētu palīdzēt Japānai kādā citā veidā, tad mēs to darītu, taču došanās uz turieni šobrīd nav īstais atbalsts," piebilda Lorenso.

Interesanti, ka Lorenso un Stouners pasaules čempionātā pārstāv japāņu komandas, savukārt Motegi trases īpašniece ir "Honda".

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā čempionāta devītajā posmā - Vācijas "Grand Prix" - uzvaru izcīnīja Stounera komandas biedrs spānis Danijs Pedrosa.

Savukārt Lorenso ieņēma otro vietu, kamēr Stouners finišēja trešajā pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderpozīciju ar 168 punktiem saglabāja Stouners, bet viņam ar 153 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 132 punktiem ieņem Pedrosas un Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu