Izglītības ministrs sveic Latvijas izlasi ar sudraba medaļām (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par sporta nozari atbildīgais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) apsveicis Latvijas U-20 basketbola izlasi ar izcīnīto Eiropas vicečempionu titulu, informēja ministra biroja vadītāja Anna Kononova.

«Tā bija skaista cīņa!» tā par finālspēli ar itāļiem sociālajā tīklā «Twitter» raksta Dombrovskis.

Ministrs rīt laika posmā no plkst.12 līdz plkst.13 Rīgā, pie Olimpiskā sporta centra plāno kopā ar līdzjutējiem sagaidīt šodienas varoņus, piebilda Kononova.

Kā ziņots, Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notikušā Eiropas čempionāta finālspēlē svētdien zaudēja Itālijas vienaudžiem, izcīnot vēsturiskas sudraba godalgas.

Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā. Tā 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu