Palameika izpilda pasaules čempionāta A normatīvu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika piektdien Valmierā notiekošajās Valsts prezidenta balvas sacensībās sasniegusi pasaules čempionāta A normatīvu.

Palameika savā labākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 62,72 metrus tālu, ko izdevās sasniegt jau ar pirmo metienu. Ar šādu rezultātu ne tikai pietika, lai uzvarētu sacensībās, bet arī lai sasniegtu pasaules čempionāta A normatīvu, kas ir 62 metri. Līdz ar to Palameika pievienojās citai Latvijas šķēpmetējai Sintai Ozoliņai-Kovalai, kura arī iespējusi A normatīvu.

Pasaules čempionāts no 10. līdz 18.augustam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Otro vietu Valsts prezidenta balvas šķēpmešanas sacensībās izcīnīja Līna Mūze, kura labākajā mēģinājumā spēja raidīt šķēpu 57,22 metrus tālu, savukārt trešajā pozīcijā ierindojās Indre Jakubaitīte no Lietuvas (52,74 metri).

Tikmēr vesera mešanā latviete Vaira Kumermane ierindojās otrajā vietā, raidot veseri 51,44 metrus tālu. Otro vietu kārtslēkšanas sacensībās ieguva arī Ildze Bortaščenoka, kura tika galā ar 3,80 metru lielu augstumu. Par uzvarētāju kļuva igauniete Lembi Vahere, kura uzlēca 3,90 metru augstumā.

Laura Ikauniece finišēja trešā 100 metru sprintā pēc 12,06 sekundēm, tikmēr uzvarētāja lietuviete Lina Grinčikaite to izdarīja pēc 11,49 sekundēm. 400 metru skrējienā uz starta stājās vien četras sportistes, bet latvietes Līva Rubeze (58.20) un Terēze Roshofa (59,70) ieņēma pēdējās divas vietas, no uzvarētājas Danes Mustas atpaliekot vairāk kā divas sekundes.

Savukārt 400 metru barjerotajā distancē Līga Velvere bija trešā, finišu sasniedzot pēc 59,45 sekundēm, bet 3000 metru šķēršļu skrējienā Jana Fedotovska no trim dalībniecēm finišēja trešā (14 minūtes un 36,58 sekundes).

Tikmēr vīriešu lodes grūšanas sacensībās pie uzvaras tika igaunis Raigo Tompū, kurš labākajā mēģinājumā lodi aizgrūda 19,48 metrus tālu. Veiksmīgākais no Latvijas pārstāvjiem bija Edgars Kononovs, kam ceturtā vieta.

Tāllēkšanas sektorā uzvarēja lietuvietis Povils Mikolaitis, kurš labākajā mēģinājumā iespēja 7,89 metrus tālu lēcienu. Savukārt otro un trešo vietu ieņēma latvieši - Jānis Leitis (7,78 metri) un Elvijs Misāns (7,70 metri).

Savukārt 100 metru skrējienā labākais no latviešiem bija Jānis Mezītis, kurš ar laiku 10,74 sekundes ieņēma ceturto vietu. 400 metru skrējienā Latvijas sportisti tika pie dubultuzvaras - triumfēja Mārtiņš Začests (48,43 sekundes), bet otrais bija Renārs Stepiņš (48,57 sekundes).

Tikmēr pie panākuma 1500 metru distancē tika Dmitrijs Jurkevičs, kurš finišu sasniedza pēc trim minūtēm, 41,39 sekundēm. Arī Jurkevičs izmisīgi cīnās vismaz par pasaules čempionāta B normatīva sasniegšanu, kas ir trīs minūtes un 37 sekundes.

Trešajā vietā 1500 metru skrējienā finišēja Uģis Jocis.

Savukārt 400 metru barjerotajā distancē prezidenta balvu ieguva Jānis Baltušs, kurš finišēja pēc 51,74 sekundēm. Šajā disciplīnā visu goda pjedestālu aizņēma latvieši, jo otrajā un trešajā vietā finišēja Vladislavs Prosmickis un Andrejs Romaņivs.

Sacensības noslēgsies sestdien, bet piektdien uz starta izies vēl vairāki sportisti, to skaitā šķēpmetēji.

Šis ir otrais gads, kad sacensību formātu no Latvijas reģionu cīņām nomainījusi Baltijas valstu komandu spēkošanās, kur sportisti sacenšas par uzvarām individuālajās disciplīnās un komandu ieskaitē.

Valsts prezidenta balva vieglatlētikā šogad notiek jau 19.reizi. Pērn komandu ieskaitē triumfēja Latvijas vieglatlēti, apsteidzot attiecīgi Lietuvu un Igauniju.

Šīs ir vienas no pēdējām sacensībām, kurās sportisti varēs lūkot izpildīt gaidāmā pasaules čempionāta normatīvus.

Vieglatlētikas sacensībās tiks prēmēti visu disciplīnu uzvarētāji, bet vislielāko naudas balvu 1500 eiro apmērā iegūs augstvērtīgākā rezultāta ieguvēji vīriešu un sieviešu konkurencē.

Sacensību formāts paredz, ka Baltijas valstu izlases un komandas sacentīsies savā starpā. Katrā disciplīnā startēs pa diviem izlašu sportistiem, kuri krās punktus kopējā ieskaitē. Tomēr Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā nolikums paredz, ka vieglatlētikas sacensībās var piedalīties arī vairāk par diviem atlētiem vienā disciplīnā, kā arī sportisti no citām valstīm. Šie vieglatlēti gan nepiedalīsies, lai iegūtu punktus komandu kopvērtējumā, bet gan cīnīsies par individuālajām naudas balvām, kuras tiks piešķirtas attiecīgās disciplīnas uzvarētājam un augstvērtīgo rezultātu uzrādītājiem.

Vienlaicīgi ar vieglatlētikas sacensībām stadiona apkārtnē notiks sacensības un sporta aktivitātes aptuveni 20 dažādos sporta veidos pasākumā «Valmiera Active», kur apmeklētāji varēs iepazīties un izmēģināt dažādus jaunus sporta veidus, kā arī iesaistīties kādā no jau tradicionālajiem sporta veidiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu