Lietuvas U-19 basketbola izlase triumfē pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaules U-19 čempionāta basketbolā, kas risinājās Latvijā, svētdien finālspēlē Lietuvas izlase pilnu "Arēna Rīga" tribīņu priekšā ar rezultātu 85:67 (18:13, 21:19, 23:15, 23:20) pieveica Serbiju.

Uzvarētājiem fantastisku sniegumu nodemonstrēja Jons Valančūns, kurš 40 spēlēto minūšu laikā guva 36 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izprovocēja deviņus noteikumu pārkāpumus.

Savukārt Serbijai 14 punktus guva Džordže Drenovačs.

Spēle sākās līdzīgā cīņā, lielāko pārsvaru kādai no komandām sasniedzot pirmās ceturtdaļas izskaņā, kad lietuvieši panāca 18:13. Otrajā ceturtdaļā Lietuva pretiniekus ilgstoši tuvāk par pieciem punktiem pretiniekus ilgstoši nepielaida, kādā brīdī sasniedzot arī deviņu punktu pārsvaru - 22:13.

Puslaika izskaņā Serbija vēl spēja pietuvoties līdz 31:32, bet puslaika izskaņu atkal nedaudz sekmīgāk aizvadīja lietuvieši, noslēdzot to savā labā ar 39:32.

Trešās ceturtdaļas vidū serbi spēja panākt izlīdzinājumu 44:44, tomēr šis pavērsiens viņiem nenāca par labu - pēc vairākām skaistām epizodēm Lietuvas izlase sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, vairākkārt liekot eksplodēt pilnajām "Arēnas Rīga" tribīnēm un pirms pēdējām desmit minūtēm jau lietuvieši atradās vadībā ar 62:47.

Ceturtajā ceturtdaļā spēles gaita vairs nemainījās - kaut brīžiem veiksmīgas epizodes izdevās arī Serbijai, kopumā Lietuva lēnām turpināja lauzt pretiniekus, turklāt bieži vien to darīja ļoti skaisti, kurinot publiku. Cīņas izskaņā Lietuva tika pie panākuma ar 85:67.

Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tikās arī pagājušā gada Eiropas U-18 čempionāta pusfinālā. Toreiz ar rezultātu 67:66 uzvarēja Lietuvas izlase, kaut vēl sešas minūtes pirms cīņas beigām lietuvieši zaudēja ar 53:66. Vēlāk šajā turnīrā Lietuvas izlase triumfēja.

Pirms fināla aizvadītajā mačā par trešo vietu Krievija ar 77:72 pieveica Argentīnu.

Kā ziņots, pusfināla cīņās sestdien Lietuva ar 85:66 samērā pārliecinoši pieveica Krieviju, bet Serbijas izlase ar 76:71 apspēlēja Argentīnu.

Pusfināla spēles par 5.-8.vietu sestdien ASV ar 84:47 sagrāva Polijas valstsvienību, bet Austrālija ar 90:63 pieveica Horvātiju.

Spēlē par piekto vietu svētdien ASV ar rezultātu 78:77 pieveica Austrāliju, bet cīņā par septīto vietu svētdien Polija ar 82:70 pieveica Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu