Bertuks: Pēc šī pasaules čempionāta jūtos pat labāk nekā pērn (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas labākais orientierists Edgars Bertuks pēc aizvadītā pasaules čempionāta Somijā, kurā garajā distancē izcīnīja bronzas godalgu, jūtas labāk nekā pēc pērnā gada zelta kaluma medaļas iegūšanas vidējā distancē.

«Ar rezultātiem esmu apmierināts. Nebaidos teikt, ka tagad jūtos pat labāk nekā pagājušajā gadā. Ja pēc zelta izcīnīšanas pērn bija jautājums, ko darīt tālāk, tad tagad tāda jautājuma nav. Tagad es zinu, ka varu uzvarēt arī garajā distancē un tas būs man galvenais mērķis nākamgad,» Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) rīkotajā preses konferencē pirmdien sacīja Bertuks.

Aizvadītais pasaules čempionāts Somijā Latvijas komandai, kas tajā startēja desmit sportistu sastāvā, bija ļoti veiksmīgs. Bertuks izcīnīja bronzas medaļu garajā distancē, kā arī finišēja astotajā vietā vidējā distancē, bet Mārtiņš Sirmais un Inga Dambe ierindojās 12.vietā vidējā distancē. Arī komandu stafetes sacensībās gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu komandas izcīnīja 12.vietu.

Acs traumas dēļ zaudēja laiku

Labāku sniegumu garajā, nevis vidējā, distancē Bertuks skaidroja ar to, ka viņš attiecīgajā dienā neesot juties pietiekami spēcīgs. «Starp citu trases vidū satraumēju aci, kā rezultātā zaudēju apmēram minūti,» sacīja Bertuks, runājot par vidējās distances skrējienu.

«Jau piektdien došos uz Zviedriju, kur piedalīšos «O-Ringen» sacensībās, kurās jāskrien piecas dienas. Konkrētu mērķu nav, bet vēlos nostartēt maksimāli augstā līmenī. Uzreiz pēc tam gatavošos Pasaules spēlēm Kolumbijā,» savos tuvākajos nākotnes plānos dalījās orientierists.

Ar savu sniegumu notikušajā pasaules čempionātā apmierināts bija arī Sirmais.

«Ir tāds teiciens, ka augstāk par vienu vietu uzlekt nevar, taču es uzskatu, ka man tas šajā čempionātā izdevās. Kopumā esmu apmierināts gan ar saviem individuālajiem startiem, gan stafeti,» viņš sacīja.

Izlases vadītājs Jurģis Krastiņš uzskata, ka nostartēt izdevies ja ne ideāli, tad labi noteikti.

Citas komandas Latviju uzskatīja par favorīti

«No 16 kvalifikācijām izpildījām 14. Kādreiz šis rādītājs bija tikai kādi 50 līdz 60%. Tas norāda, ka sportisti ir sasnieguši līmeni, kas ļauj cīnīties ne tikai pie iekļūšanu finālos. Runājot par to, kas palika neizdarīts, tad tās ir pieļautās kļūdas stafetē un arī, iespējams, tas, ka nespējām emocionāli noskaņoties. Citas komandas uz mums skatījās kā uz favorītiem un pēc finiša pat nāca klāt un prasīja, kas notika, ka esam tikai divpadsmitie,» pauda Krastiņš.

«Pasaules spēlēm konkrētus mērķus neesam izvirzījuši, jo tādas distances neesam skrējuši. Skatoties kartē, vēl pat īsti nevar saprast, vai tas būs skrējiens pa parku vai kross. Pagaidām grūti pateikt, kā viss izdosies,» piebilda Krastiņš.

Somijā aizvadītajā pasaules čempionātā sacentās pasaules labākie orientieristi no 48 valstīm. Nedēļas laikā sportisti veica 14 dažādas distances un izcīnīja astoņus čempionu titulus.

Šis čempionāts bija īpašs ar to, ka pēdējo reizi sacensību programma bija šāda veida, - nākotnē tiks ieviestas izmaiņas, lai padarītu sportu skatītājiem vēl draudzīgāku un tādējādi tuvotos olimpisko sporta veidu saimei. Taču šogad čempionāta programmā joprojām bija kvalifikācijas un finālu skrējieni sprinta, vidējā un garajā distancē, kā arī trīs posmu stafetes.

Pateicoties sniegumam pagājušā gada pasaules čempionātā, Latvijas izlase ar pilnu komandu kvalificējusies augustā Kolumbijā paredzētajām Pasaules spēlēm. Uz turieni Latvijas izlase plāno izlidot 29.jūlijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu