Latvijas vīriešu orientēšanās stafetes komandai 12.vieta PČ (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu orientēšanās stafetes komanda sestdien ieņēma 12.vietu Somijā notiekošā pasaules čempionātā.

Latvijas komandas rindās startēja Kalvis Mihailovs Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks, kurš iepriekš čempionāta laikā tika pie bronzas godalgas garajā distancē.

Pirmo stafetes posmu veica Mihailovs, kurš finišu šķērsoja 16.vietā, vēlāk Sirmais pozīciju tabulā uzlaboja par trim pozīcijām, bet noslēdzošajā posmā Bertuks pakāpās vēl par vietu.

Par pasaules čempioniem kļuva Krievijas sportisti, kam latvieši zaudēja astoņas minūtes un 36 sekundes.

Svētdien stafetē startēs arī Latvijas sieviešu komanda.

Kā ziņots, Bertuks otrdien kļuva par bronzas medaļas ieguvēju garajā distancē. Šī Bertukam pasaules čempionātos ir jau trešā medaļa. Pagājušā gada čempionātā viņš triumfēja vidējās distances sacensībās, pievienojot bronzas godalgu garajā distancē.

Šajā pasaules čempionātā sacentās pasaules labākie orientieristi no 48 valstīm. Latviju šajā čempionātā pārstāvēja desmit sportistu komanda. Nedēļas laikā sportisti veica 14 dažādas distances un izcīnīja astoņus čempionu titulus.

Šis čempionāts bija īpašs ar to, ka pēdējo reizi sacensību programma bija šāda veida - nākotnē tiks ieviestas izmaiņas, lai padarītu sportu skatītājiem vēl draudzīgāku un tādējādi tuvotos olimpisko sporta veidu saimei. Taču šogad čempionāta programmā joprojām bija kvalifikācijas un finālu skrējieni sprinta, vidējā un garajā distancē, kā arī trīs posmu stafetes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu