Bertukam astotā vieta pasaules čempionāta vidējā distancē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Tamužs

Piektdien Somijā, Vuokati notika Pasaules čempionāta (PČ) orientēšanās sportā vidējās distances fināla sacensības. Vīriešu konkurencē čempiona titulu aizstāvēt neizdevās Edgaram Bertukam, kurš ieņēma 8.vietu. Mārtiņš Sirmais ierindojās augstajā 12.vietā, bet Kalvis Mihailovs finišēja kā 39.

Pēc pagājušā gada Edgara Bertuka uzvaras vidējā distancē un pārliecinošā latviešu sportistu snieguma kvalifikācijas sacensībās vakar cerības uz visaugstākajiem rezultātiem šodienas fināla sacensībās bija lielas. Sacensību apvidus bija nedaudz vienkāršāks, bet fiziski smagāks nekā iepriekšējās dienas kvalifikācijā.

Bertuks, ar kuru tika saistītas lielākās cerības uz medaļām, distances pusē vēl bija starp reālajiem medaļu pretendentiem, bet uzreiz pēc skatītāju kontrolpunkta tika pieļauta kļūda, bet vēlāk tika satraumēta acs un, zūdot uzņemtajam orientēšanās ritmam, piezagās vēl pāris kļūdiņas.

Ar tādu sniegumu pietika 8.vietai, 6,3 km distanci veicot pa 40.33 un no jaunā čempiona Leonīda Novikova (Krievija) atpaliekot 2:06.

Patīkami pārsteidza Latvijas izlases ilggadējais dalībnieks Mārtiņš Sirmais, kurš izvairījās no lielām kļūdām un ierindojās augstajā 12.vietā, no līdera atpaliekot 2:48. Sirmais par distanci: «Es centos no visa spēka, lai piespiestu sevi, kājas bija mīkstas no vakardienas skrējiena. Es domāju, ka tehniski distanci atkodu un kļūdas nepieļāvu.»

Kalvis Mihailovs, kurš kvalifikācijā uzvarēja savā kvalifikācijas grupā un startēja pēdējais, distanci sāka ar laiku starp labākajiem trim, bet vēlāk pieļāva lielas kļūdas pēc skatītāju etapa un finišēja 39.vietā, 9:30 aiz uzvarētāja.

Piektdien vidējā distance turpinās ar sieviešu sacensībām, kurās no Latvijas startē Laura Vīķe un Inga Dambe, bet rīt tiks aizvadītas pēdējās čempionāta distances - stafetes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu