Latvijas U-19 basketbolisti zaudē arī Krievijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase, kas jau zaudējusi iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā, trešdien pasaules čempionāta E grupas mačā Rīgā ar 63:73 piekāpās Krievijas vienaudžiem.

Mača sākumā Latvijas izlase izcēlās ar trijiem trīspunktu metieniem, kamēr Krievijas basketbolisti pirmajās minūtēs spēja gūt divus punktus no groza apakšas. Mača turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās un komandas guva punktus pamīšus.

Līdzīgā cīņā Latvijas komandai turpināja veikties no tālās distances, taču Krievijas spēlētāji, pacietīgi veidojot uzbrukumus, neļāva pretiniekiem atrauties (21:15)

Otro ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka krievu basketbolisti, kuri guva piecus punktus pēc kārtas un samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam.

Turpinājumā vairākos uzbrukumos pēc kārtas abas komandas punktus gūt nespēja, bet nedaudz vēlāk Timma un Artūrs Vītiņš ar precīziem divpunktu metieniem palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem, uz ko pretinieki atbildēja ar metienu no groza apakšas. Bet rezultāts pēc pirmā puslaika bija 32:27. Jāizceļ, ka ceturtdaļas izskaņā savainojuma dēļ laukumu pameta Vecvagars.

Pēc puslaika pārtraukuma laukumā ritēja līdzīga cīņa, kurā uzsvars tika likts uz aizsardzību, un līdz ar to rezultāta starpība būtiski nemainījās.

Trešās ceturtdaļas vidū laukumā atgriezās Vecvagars, kurš realizēja trīspunktu metienu, bet vēlāk pretinieku izprovocēja uz noteikumu pārkāpumu un realizēja divus soda metienus, taču pretinieku spēlētāji tūlīt atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Tomēr Krievijas izrāvienu Latvijas spēlētāji spēja apturēt un pēc trīs ceturtdaļām Latvija bija vadībā ar 49:43.

Pēdējās desmit minūtēs krievu spēlētāji turpināja demonstrēt aktīvu spēli un guva astoņus punktus pēc kārtas un pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā.

Mājinieki nebija mierā ar šādu spēles pavērsienu - Ojārs Siliņš guva divus punktus ar sodu un atkal izvirzīja vadībā savu komandu. Cīņas gaitā ilgāku laiku rezultāts bija neizšķirts 57:57, bet krievi atkal spēja izvirzīties vadībā.

Spēles pēdējās minūtēs līdera lomu uzņēmās Vecvagars, kurš, realizējot divus soda metienus un vienu trīspunktu metienu, vēlreiz izvirzīja vadībā Latvijas vienību. Saspringta cīņa turpinājās un latviešu basketbolistiem uzbrukumā neveicās, kamēr pretiniekiem grozā krita pat ļoti sarežģīti metieni - pusotru minūti pirms mača beigām Latvijas izlase bija iedzinējos ar septiņiem punktiem, deficītu neprotot atspēlēt līdz pat cīņas beigām.

Latvija - Krievija 63:73 (21:15, 11:12, 17:16, 14:30)

Atlēkušās bumbas: 34 - 30

Kļūdas: 13 - 12

Zaudētājiem rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Kaspars Vecvagars, Jānis Timma pievienoja 15 punktus, bet Edmunda Dukuļa kontā deviņi punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Krievijai ar 21 punktu palīdzēja Aleksandrs Varnakovs.

Turnīra turpinājumā latviešiem piektdien un sestdien būs jāaizvada cīņas par 9.-12.vietu. Pirmajā mačā Ziedoņa Jansona padotie tiksies ar Kanādu.

Atgādinām, ka vakar turnīra saimnieki ar 78:86 piekāpās Polijai, savukārt Krievija ar 70:73 atzina Argentīnas pārākumu.

Pirms šā mača Latvijas basketbolisti tāpat kā krievi bija piedzīvojuši zaudējumus jau pēdējās trijās spēlēs.

Rīgā komandas ir sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

F grupā spēlē ASV, Lietuva, Serbija, Horvātija, Kanāda un Ēģipte.

Latvijas Basketbola savienības valde Latvijai izvirzīja mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu