Latvijas U-20 izlase izcīna trešo uzvaru EČ (7)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria / Matteo Marchi

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta trešajā apakšgrupas spēlē ceturtdien ar rezultātu 82:69 (18:16, 16:14, 25:18, 23:21) uzvarēja Bulgārijas vienaudžus.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 19 punktiem un desmit atlēkušām bumbām bija Jānis Bērziņš, 12 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Ojārs Siliņš, bet Kaspars Vecvagars izcēlās ar 17 punktiem.

Latvijas izlasei šī bija trešā uzvara trīs turnīra spēlēs, kas nodrošinājusi vietu otrajā kārtā ar vismaz vienu līdzi ņemtu panākumu.

«Bulgārijai ir laba un diezgan daudzpusīga komanda. Ir meistarīgi garie, kuri labi spēlē soda laukumā, ir snaiperi. Izstrādājot spēles stratēģiju, izvēlējāmies izslēgt viņu aktivitātes groza tuvumā, lielāku brīvību atvēlot ārējai līnijai. Savas iespējas bulgāri izmantoja ļoti labi, trāpot 13 no 29 trīspunktniekiem, turklāt spēles gaitā tālmetienu precizitātes procents bija virs 50. Taču ar trīspunktniekiem vien spēlē uzvarēt ir grūti un šodienas mača gaita to apstiprināja,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galveno treneri Artūru Štālbergu. «Mums izdevās sasniegt galveno mērķi - pilnībā kontrolējām groza apakšu. Pārliecinoši uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām, neļāvām bulgāriem gūt punktus no soda laukuma. Turklāt apturējām pretinieku ātros uzbrukumus, un paši veiksmīgi izmantojām savējos.»

«Lai arī bulgāri vadībā neizvirzījās ne reizi, viņi visu laiku mina mums uz pēdām. Otrā puslaika vidū panācām +11, taču pretinieki uzreiz trāpīja vairākus tālmetienus un samazināja starpību līdz minimumam. Labi, ka spēlētāji nezaudēja galvu un aukstasinīgi izspēlēja uzbrukumus, atvēsinot bulgārus,» mača gaitu klāstīja treneris. «Spēles likme bija ļoti augsta - garantēta vieta otrajā posmā, turklāt vismaz ar vienu uzvaru ceļasomā -, tāpēc centos lieki nejaukties spēles gaitā ar spēlētāju maiņām. Jo vairāk tāpēc, ka visi, kuri iesaistījās, darbojās labi, turklāt bez noguruma pazīmēm. Būs cita spēle, iespējams, būs arī cits sastāvs.»

«Iezīmējies mūsu komandas rokraksts - laba darbība zem groziem, agresīva aizsardzība, ātra spēle uzbrukumā -, kuru centīsimies saglabāt. Spēlētāji ir sapratuši savas lomas komandā,» pauda Štālbergs.

Eiropas čempionāta turpinājumā Latvija piektdien spēlēs pret Spānijas komandu, noslēdzot savas cīņas pirmajā posmā. Šīs divas komandas pašlaik ir vienīgās grupā, kas vēl nav piedzīvojušas zaudējumus.

TVNET jau vēstīja, ka otrdien Latvijas U-20 komanda ar 87:59 pārliecinoši apspēlēja Izraēlas vienaudžus, bet dienu vēlāk 89:85 pagarinājumā pārspēja spēcīgo Krievijas izlasi.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā

Vārds un uzvārdsDz.g.AugumsSporta skolaKomanda 2013
Kaspars Vecvagars1993190BS RīgaLietkabelis
Ingus Jakovičs1993185Gulbene/LiepājaLiepāja/Triobet
Edgars Štelmahers1994190DSN/VentspilsVentspils augstskola
Roberts Krūmiņš1993196Ķeizarmežs/LiepājaLiepāja/Triobet
Toms Leimanis1994188VentspilsVentspils augstskola
Jānis Bērziņš1993201ValmieraValmiera
Roberts Stumbris1993198LiepājaJūrmala
Pēteris Rēķis1993197KuldīgaLatvijas Universitāte
Ojārs Siliņš1993204DSNReggio Emilia (ITA)
Andrejs Gražulis1993200Jēkabpils/VentspilsVentspils
Iļja Gromovs1994207Līvāni/VentspilsVentspils augstskola
Elvis Saulītis1993208Cēsis/BS RīgaValmiera

Pirmo reizi Eiropas U-20 čempionātā piedalās 20 komandas. Pirmajā posmā četri grupu turnīri (katrai komandai pa četrām spēlēm). Trīs labākās vienības otrajā posmā no 15. līdz 17. jūlijam spēlēs ar labāko trio no D grupas (Čehija, Francija, Igaunija, Itālija, Slovēnija). Trešajā posmā no 19. līdz 21. jūlijam notiks izslēgšanas spēles par 1. - 8. un 9. - 12. vietu.

Komandas, kuras pirmajā posmā grupās ierindosies 4. un 5. vietā, otrajā posmā tiks sadalītas divos četriniekos un izspēlēs apļa turnīrus. Pirmo divu vietu ieguvēji cīnīsies par 13. - 16. vietu, pārējās – par 17. - 20. vietu. Trīs vājākās komandas zaudēs vietu elites divīzijā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu