Jansons: Mums jākaunas par pirmo puslaiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlasei ir jākaunas par aizvadīto pirmo puslaiku pasaules čempionāta spēlē ar Poliju, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Kā ziņots, otrā posma E apakšgrupas otrās kārtas spēlē otrdien Latvija ar rezultātu 78:86 zaudēja Polijas vienaudžiem, sarežģījot savas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

"Spēle sadalījās divās daļās - ja par pirmo puslaiku jākaunas mums, un tam par iemeslu bija Polijas labā spēle, tad par otro, teikšu godīgi, jākaunas tiesnešiem, taču nevaru komentēt tā iemeslus. Laipni aicināti Latvijā," pēc mača atzina Jansons.

"Lai mainītu mūsu saraustīto spēli, varbūt jāmaina uspēles noteikumi un jāsāk mačs uzreiz no otrā puslaika," piebilda Jansons.

"Spēli uzsākām ļoti slikti un mocījāmies aizsardzībā," izteicās viens no Latvijas U-19 izlases līderiem Dāvis Bertāns, kurš mačā ar Poliju guva 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. "Nespējām apturēt poļu garos spēlētājus, bet, kad palīdzējām zem groza, viņi uzreiz iemeta trīspunktnieku. Otrajā puslaikā parādījām raksturu un cīnījāmies līdz galam. Lai uzvarētu, pietrūka fiziskās enerģijas."

"Esam ļoti priecīgi par uzvaru, jo Latvijas komanda ir ar ļoti lielu talantu," teica Polijas U-19 izlases galvenā trenera asistents. "Galvenais uzdevums bija apstādināt Bertānu, [Kasparu] Vecvagaru un [Edmundu] Dukuli, kas mums arī izdevās. Lai arī otrajā puslaikā bijām noguruši, visu laiku bijām ļoti agresīvi."

Kā ziņots, E grupas pirmajā cīņā otrdien Austrālija ar 63:57 pieveica Brazīlijas valstsvienību. Savukārt pēdējā mačā tiekas Krievijas un Argentīnas.

E grupā pašlaik Austrālijai un Polijai ir pa četrām uzvarām, Brazīlijai ir trīs panākumi, bet Krievija, Latvija un Argentīna izcīnījušas pa divām uzvarām.

Pēc trijām kārtām otrajā posmā četras labākās E grupas komandas iekļūs sacensību ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu