Latvijas U-19 basketbolisti sāk cīņu par ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta E grupas mačā Rīgā sāks cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, aizvadot spēli ar Brazīlijas vienaudžiem. Mačs ''Arēnā Rīga'' sāksies pulksten 19, un to tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā.

Apakšgrupas turnīrā Latvija un Brazīlija izcīnīja divas uzvaras. Latvija ar 85:67 un 78:68 pārspēja attiecīgi Taivānu un Austrāliju, bet ar 62:69 piekāpās Argentīnai.

Tikmēr brazīlieši ar 78:81 atzina Krievijas pārākumu, taču ar 79:70 un 97:56 uzvarēja attiecīgi Poliju un Tunisiju.

Pēc grupu turnīra kļuva skaidrs, ka uz otro posmu visas sešas komandas līdzi ņems pa vienai uzvarai, bet Taivāna un Tunisija cīnīsies par 13.-16. pozīciju.

Brazīlijas izlasei līdzšinējās spēlēs uzbrukumā līdera lomu uzņēmies uzbrucējs Rauls Neto, kurš vidēji gūst 14,3 punktus, tikmēr Latvijas rindās ar 17 punktiem mačā izceļas saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars.

Tāpat sevi no labākās puses parādījis Edmunds Dukulis, kurš vidēji mačā guvis 15,3 punktus, kā arī izcīnījis 9,3 atlēkušās bumbas. Tikmēr potenciālo līderu Dāvja Bertāna un Jāņa Timmas sniegums uzbrukumā bijis nestabils.

Latvieši daudz metuši trīspunktu metienus, taču ne vienmēr tas devis vēlamo rezultātu (3p. 18/71 pret 24/59). Un arī soda metienu procents līdz šim bijis zems (56,6%).

Taču komandas treneris Ziedonis Jansons uzsvēra, ka viļņveidīgais sniegums saistīts ar smago spēļu grafiku, kā arī karstajiem laika apstākļiem, piebilstot, ka čempionāts tikai sākas. "Visas svarīgākās spēles vēl priekšā," viņš teica.

Čempionāta turpinājumā Latvija otrdien tiksies ar Poliju, bet trešdien ar Krieviju.

Rīgā komandas ir sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

F grupā spēlē ASV, Lietuva, Serbija, Horvātija, Kanāda un Ēģipte.

Latvijas Basketbola Savienības valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu