Noslēgusies Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK/F64

Sekmīgi noslēgusies Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde, kas nedēļas nogalē risinājās Jūrmalā. Pašvaldību kopvērtējumā pārliecinoši spēcīgākā izrādījās Rīgas pilsētas komanda, TVNET informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Sākotnēji apkopotā informācija liecina, ka 71 pašvaldību komandas konkurencē skolēni no Rīgas izcīnīja 57 zelta, 53 sudraba un 49 bronzas medaļas.

Otrajā vietā ierindojās Ventspils pilsētas jauniešu komanda (18 zelta, 12 sudraba un 8 bronzas medaļas), bet trešo vietu pēc izcīnīto medaļu skaita ieņēma Daugavpils komanda (14 zelta, 20 sudraba un 17 bronzas medaļas).

Ceturtā pēc izcīnīto medaļu skaita ir Jelgava, kurai seko Daugavpils un Jūrmalas jauniešu komandas.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis atzinīgi vērtē Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes norisi: ''Sacensības bija labi izdevušās, esmu gandarīts, ka Jūrmala sekmīgi iekļāvusies olimpiskajā saimē un apliecinājusi sevi kā vietu, kur augstā līmenī var notikt kompleksas sporta sacensības ar lielu dalībnieku skaitu. Arī pašvaldību komandas bija labi sagatavotas sacensībām, un bijis arī rezultāts – 58 pašvaldību komandas no 71 sacensībām pieteiktās mājās atgriezušās ar medaļām. Tas ir negaidīti labs rādītājs.''

Jau ziņots, ka sacensībām pieteicās 2957 dalībnieki, tai skaitā 2220 sportistu no 71 pašvaldības: 1500 puišu un 700 meiteņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu