K.Puisīte un Puksts triumfē Latvijas amatieru golfa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija

Dāvis Puksts un Krista Puisīte svētdien "Ozo Golf Club" laukumā uzvarēja 24. LMT Latvijas amatieru golfa čempionātā, sasniedzot pārliecinoši labākos rezultātus trīs dienas ilgušajās sacensībās, TVNET informē Latvijas Golfa federācija (LGF).

Puksts trīs kārtu summā nospēlēja ar četriem sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR), savukārt Kristas Puisītes rezultāts sieviešu konkurencē bija +7 virs PAR.

Pērnā gada čempione Māra Puisīte sasniedza labāko rezultātu sacensību pēdējā dienā (70 sitienu jeb -2 zem PAR), taču summā viņa ieņēma 2.vietu, no uzvarētājas, savas vecākās māsas, atpaliekot par 8 sitieniem. Trešā ar +20 virs PAR bija Linda Dobele.

Vīriešiem cīņā par 2.vietu vislabāk veicās Mārcim Broderam, kurš finišēja ar +27 virs PAR, un par vienu sitienu apsteidza Hariju Barisu. Līdz šim trīs gadus pēc kārtas uzvarējušais Kārlis Broders palika ceturtais vienu sitienu aiz trešās vietas īpašnieka.

Teksasas valsts universitātē ar golfa stipendiju studējošā Krista Puisīte pērn uzvarēja ''Latvian Open'' turnīrā, taču LMT Latvijas amatieru čempionātā viņa līdz šim bija palikusi nepārspēta tikai vienu reizi 2008.gadā. Arī Puksts Latvijas amatieru čempionātā uzvarēja otro reizi pēc pirmā panākuma 2004.gadā.

Pēc pirmajās divās sacensību dienās iegūta iespaidīga 18 sitienu pārsvara Kristai Puisītei bija sarežģītāk koncentrēties pēdējam raundam, taču pēc ne tik veiksmīga spēles sākuma vēlāk viņai izdevies saņemties nopietnai cīņai.

''Nospēlēju kopumā labi, tomēr vajadzēja nospēlēt vēl labāk. Pēdējā dienā bija grūti sevi motivēt, jo uzvara jau bija ļoti tuvu, tādēļ palaidu garām iespējas, ko vajadzēja izmantot. Pēc atbraukšanas no Amerikas arī neesmu tik daudz trenējusies, jo visu gadu maksimālu formu nevar noturēt. Sacensības bija lieliski noorganizētas, laukums lieliskā stāvoklī, un bija patīkami spēlēt,'' sacīja Krista Puisīte.

Savukārt Puksts stabili nospēlēja visas trīs sacensību dienas, kas viņa sāncenšiem nebija pa spēkam.

''Esmu ļoti priecīgs, jo Latvijā man nekad nebija izdevies uzvarēt trīs dienu turnīrā. Mazliet pietrūka spēcīgākas konkurences, taču ar gandarījumu redzu, ka gados jaunie spēlētāji progresē un kļūst arvien spēcīgāki. Esmu prasīgs pret sevi, bet ar sasniegto rezultātu šoreiz esmu apmierināts,'' atklāj Dāvis Puksts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu