Kļičko ilgi gaidītajā cīņā pieveic Heju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējo gadu gaidītākajā boksa mačā sestdien ukrainis Vladimirs Kļičko pēc punktiem pieveica Lielbritānijas sportistu Deividu Heju. Tagad Kļičko ģimenes īpašumā nokļuvušas visas nozīmīgākās pasaules boksa jostas.

Pēc 12 raundu cīņas visi trīs tiesneši samērā pārliecinošu uzvaru piešķīra Kļičko - 117:109, 118:108 un 116:110.

Cīņu aktīvāk iesāka Hejs, tomēr turpinājumā arvien aktīvāk darbojās ukrainis. Cīņas laikā Hejs vairākkārt pakrita un 11. raundā pat viņam tika ieskaitīts nokdauns, bet uzreiz pēc cīņas allaž runātīgais brits apgalvoja, ka iepriekš treniņā salauzis labās kājas pirkstu, tāpēc šoreiz nav varējis pacelt kāju.

Kļičko un Heja savstarpējā cīņā tika apvienots Heja prestižais Pasaules Boksa asociācijas (WBA) smagsvara čempiona tituls ar Kļičko Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) smagsvara čempiona tituliem.

Savukārt Vladimira brālim Vitālijam pieder pasaules čempiona josta Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā.

Kļičko un Heja cīņa bija lielākā pasaules boksā kopš 2002. gada, kad Lenokss Lūiss pieveica Maiku Taisonu.

Bokseriem savā starpā bija plānots tikties jau 2009.gadā, bet Hejam nācās no tās atteikties muguras traumas dēļ.

Šī bija Vladimira Kļičko karjeras 59 cīņa, kurās viņš tagad izcīnījis 55 uzvaras, no kurām 49 uzvarētas ar nokautu. Savukārt Hejs karjeras laikā tagad 27 cīņās ticis pie 25 uzvarām, turklāt 23 izcīnītas ar nokautiem.

Nākamā cīņa par pasaules čempiona jostām notiks 10.septembrī Varšavā, kad Vitālijs Kļičko spēkosies ar poli Tomašu Adameku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu