Latvijas U-19 basketbolisti PČ trešajā mačā tiekas ar Argentīnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpinot pasaules čempionātu, sestdien Valmierā Latvijas U-19 basketbola valstsvienība aizvadīs pēdējo maču B apakšgrupā, tiekoties ar Argentīnu. Spēle sāksies pulksten 20.30, un to tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā.

Vakar Latvija nedaudz pārsteidzoši ar 78:68 pārspēja vienu no turnīra galvenajām favorītēm Austrāliju, bet Argentīna ar 80:69 uzvarēja Taivānu.

Mačā pret Austrāliju salīdzinoši nemanāms bija pirmās spēles viens no varoņiem Jānis Timma, taču lieliski sevi apliecināja Dāvis Bertāns un Kaspars Vecvagars, gūstot attiecīgi 22 un 24 punktus.

Pirms turnīra Latvijas izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons norādīja, ka argentīnieši piekopj fizisku basketbolu un izskatās nobriedušāki par ziemeļniekiem.

''Kā jau visas Dienvidamerikas komandas, arī Argentīna ir fiziska. Tā piekopj spēka spēli ar spiedienu uz groza apakšu, kur viņiem ir pagari centri.''

Kā zināms, turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 85:67 pārspēja Taivānu, bet argentīnieši ar 49:73 piekāpās Austrālijai. Tādējādi Latvijas izlase jau garantējusi vietu nākamajā kārtā, kas sāksies pirmdien Rīgā.

Otrajā B grupas spēlē šodien Austrālija tiksies ar Taivānu.

Atgādinām, ka 16 labākās pasaules komandas apakšgrupas cīņas aizvada Valmierā un Liepājā.

Pēc tam trīs spēcīgākās komandas no katras grupas cīņu par medaļām turpinās Rīgā. Tur komandas tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Latvijas Basketbola Savienības valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu