Latvijas U-19 izlase pārsteidzoši uzvar Austrāliju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Robertas Dackus

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta B apakšgrupas otrās kārtas spēlē piektdien Valmierā ar rezultātu 78:68 (18:15, 17:17, 29:17, 14:19) uzvarēja Austrālijas valstsvienību, kas ir viena no sacensību galvenajām favorītēm. Pēc šīs uzvaras Latvijas izlase nodrošināja dalību turnīra nākamajā kārtā.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 24 punktiem bija Kaspars Vecvagars, bet Dāvis Bertāns tika pie 22 punktiem. Austrālijas izlases rindās 20 punktus guva Mičels Krīks.

Spēli Latvijas izlases basketbolisti uzsāka ļoti apņēmīgi un veiksmīgi, gūstot pirmos piecus punktus šajā cīņā. Īsā laika posmā trīs precīzi trīspunktu metieni padevās Bertānam, taču austrālieši par spīti bieži pieļautajām kļūdām prata atspēlēties, kā rezultātā pirmās ceturtdaļas vidū Latvijas izlase atradās vadībā ar 13:8.

Ceturtdaļas izskaņā Latvijas spēlētājiem izpaudās problēmas ar pārāk ātri iekrāto piezīmju normu, bet uzbrukumā precīzs turpināja būt Bertāns, kurš ar savu ceturto trīspunktu metienu pirmajās desmit minūtēs sasniedza 12 gūto punktu atzīmi. Pirmo ceturtdaļu Latvijas izlase uzvarēja ar 18:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā Latvijas izlase savas pozīcijas prata mazliet nostiprināt, panākot 27:19, kas lielā mērā notika, pateicoties veiksmīgiem metieniem no distances. Arī spēles turpinājumā Latvijas izlases pārstāvji demonstrēja pārliecinošu un nesaraustītu sniegumu, protot nosargāt iekrāto pārsvaru.

Arī šoreiz laukuma saimnieki ātri sasniedza piezīmju, kā rezultātā pirmā puslaika beigās austrālieši strauji pietuvojās. Minūti pirms puslaika beigām rezultāts bija neizšķirts (31:31), tomēr līdz tā noslēgumam vadību atkal atguva Latvijas valstsvienība - 35:32.

Trešās ceturtdaļas ievadā Latvijas izlases pārsvars sasniedza jau desmit punktu atzīmi (45:35). Vēlāk Vecvagars ar komandas kārtējo precīzo trīspunktu metienu pārsvaru palielināja līdz 13 punktiem, bet Austrālijas spēlētāji vēl pirms nospēlētām piecām ceturtdaļas minūtēm bija sasniegusi piezīmju normu.

Spēlei turpinoties, Austrālijas pārstāvji pāris epizodēs nespēja savaldīt savus uzkarsētos prātus, tādējādi izpelnoties tehnisko piezīmi, bet Latvijas vienība turpināja darboties agresīvi, pārsvaru palielinot līdz 16 punktiem (58:42).

Mača pēdējo desmit minūšu sākumā Austrālijas izlase pietuvojās līdz 11 punktu deficītam (56:67), taču laukuma saimnieki pretinieku izrāvienu laicīgi apstādināja, ievirzot spēli līdzvērtīga basketbola gultnē.

Lai arī Latvijas komanda acīmredzami kontrolēja uz laukuma notiekošo, divas minūtes pirms cīņas beigām tās pārsvars bija nedrošo deviņu punktu izteiksmē. Atlikušajā laikā Latvijas jaunie basketbolisti gan prata nosargāt pārsvaru, svinot otro uzvaru turnīrā.

Latvija - Austrālija 78:68 (18:15, 17:17, 29:17, 14:19)

Atlēkušās bumbas: 29 - 32

Kļūdas: 13 - 13

, bet Austrālija ar 73:49 sagrāva Argentīnu.

Otrajā B grupas spēlē šodien Argentīna ar rezultātu 80:69 pieveica Taivānu.

Saspringto spēļu grafiku turnīra saimnieki turpinās rīt, kad pulksten 20.30 tiksies ar Argentīnu.

Atgādinām, ka 16 labākās pasaules komandas apakšgrupas cīņas aizvada Valmierā un Liepājā.

Pēc tam trīs spēcīgākās komandas no katras grupas cīņu par medaļām turpinās Rīgā. Tur komandas tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Latvijas Basketbola Savienības valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu