Eiropas čempione snukerā Vasiļjeva rupji izlamā skatītājus (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Latvijas snukera čempionāts «6 red», kurā 2012. gada Eiropas čempione Tatjana Vasiļjeva pēc zaudējuma pusfinālā necenzētiem krievu vārdiem kārtējo reizi nolamāja skatītājus, rupji pārkāpjot sporta uzvedības normas.

Latvijas čempionātā kopsummā piedalījās 16 dalībnieki. Sākotnēji tika izspēlētas grupu spēles, ceturtdaļfinālam kvalificējoties diviem labākajiem katras grupas spēlētājiem.

Izslēgšanas spēļu dalībnieku vidū iekļuva arī Vasiļjeva, kura pusfinālā piedzīvoja zaudējumu spēlē pret Vitāliju Špaku. Kad spēles rezultāts jau bija skaidrs, nespējot kontrolēt savus nervus, Tatjana Vasiļjeva sāka kliegt uz skatītājiem, atkārtojot lamuvārdu plūdus vēl pēc spēles.

Kā uzsver spēles aculiecinieki, šāda apkaunojoša uzvedība ir negods sportam kopumā, turklāt šāda reakcija uz zaudējumu Tatjanai Vasiļjevai ir regulāri.

«Šī nav pirmā reize, kad Tatjana Vasiļjeva spēles laikā rupji lamājas, kliedz, pilnībā nespējot kontrolēt savas emocijas un uzvedību. Tas jau ir noticis Rīgas kausa izspēlē, kad, saprotot, ka nāksies samierināties ar zaudējumu, spēlētāja sāka kliegt, draudēt savai pretiniecei, pieprasīja izraidīt no zāles skatītājus. Toreiz situācija nonāca līdz tam, ka sportistei bija jātur rokas aiz muguras, lai kaut kā savaldītu viņas agresivitāti,» izplatītajā paziņojumā skaidro snūkera tiesnesis Jānis Lukaševskis.

«Par šādu uzvedību ne tikai pienākas brīdinājums, bet jebkur citur pasaulē sportistam tiktu piešķirta diskvalifikācija, jo tas apkauno ne tikai sportistus kopumā, bet pilnīgi grauj sportiskas uzvedības pamatprincipus. Taču diemžēl uz situāciju tiek pievērtas acis un vēl joprojām netiek pieņemti nekādi mēri,» viņš sacīja.

Par Latvijas čempionu snukerā «6 red» kategorijā kļuva 16 gadus vecais Rodions Judins, kurš finālā pārspēja Vitāliju Špaku.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu