Latvijas U-19 basketbolisti PČ sāk ar uzvaru pār Taivānu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Robertas Dackus

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā ceturtdien Valmierā ar 85:67 pārspēja Taivānas valstsvienību. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 gūtajiem punktiem bija Jānis Timma.

(Papildināts viss teksts.)

Spēles rezultātu ar precīzu divpunktu metienu atklāja Timma, bet pēc tam četrus punktus pēc kārtas guva Taivāna. Uz šo pretinieku gājienu Latvijas basketbolisti atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas, pārņemot vadību ar 10:4, taču Taivāna spēja izlīdzināt mača gaitu un pirmās ceturtdaļas vidū Latvija atradās vadībā tikai ar 14:12.

Turpmākajās minūtēs latvieši savu pārsvaru palielināja līdz astoņiem punktiem (22:14), ko Taivāna līdz ceturtdaļas izskaņai būtiski nesamazināja.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija ieguva septiņu punktu pārsvaru, taču šajā brīdī latviešu uzbrukums nedaudz iestrēga, kas Taivānai ļāva pietuvoties līdz 25:28. Tomēr turpinājumā Latvijas izlasei izdevās sakārtot savas darbības uzbrukumā un čempionāta saimnieki pakāpeniski palielināja pārsvaru, kas pēc pirmā puslaika sasniedza deviņus punktus (42:33).

Trešajā ceturtdaļā Latvijas komanda turpināja dominēt uzbrukumā, bet augumā mazie Taivānas basketbolisti tam neko nespēja likt pretim. Trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Latvijai bija jau 20 punktu pārsvars (60:40), bet pirms pēdējām desmit minūtēm latvieši atradās pārliecinošā vadībā ar 66:47.

Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas basketbolisti droši kontrolēja mača gaitu un iekrāto komfortablo pārsvaru no rokām neizlaida.

Latvija - Taivāna 85:67 (25:20, 17:13, 24:14, 19:20)

Atlēkušās bumbas: 57 - 17

Kļūdas: 25 - 14

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 gūtajiem punktiem bija Jānis Timma. Viņa kontā arī 14 atlēkušās bumbas. Dāvis Bertāns izcēlās ar 13 punktiem, bet pa desmit punktiem iekrāja Kaspars Vecvagars un Edmunds Dukulis, kurš savāca arī 12 bumbas zem groziem.

Savukārt Taivānas valstsvienības labā 18 punktus guva Lunmao Hu.

Pirmajā posmā komandas spēles aizvada Valmierā un Liepājā. Nākamo maču Ziedoņa Jansona vadītā komanda aizvadīs piektdien pulksten 20.30 ar Austrāliju, kas pirmajā B apakšgrupas mačā ar 73:49 sagrāva Argentīnu.

Trīs spēcīgākās komandas no katras grupas cīņu par medaļām turpinās Rīgā. Tur izlases tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

LBS valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējā čempionātā 2009. gadā Jaunzēlandē triumfēja ASV jaunie basketbolisti

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimuši spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Čempionāts risināsies no 30.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu