Latvijā sākas U-19 PČ basketbolā; pirmais mačs ar Taivānu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Robertas Dackus

Šodien Latvijā sāksies vēl nebijuša līmeņa sacensības basketbolā - U-19 pasaules čempionāts. Starp spēcīgākajām 16 pasaules komandām sevi centīsies pierādīt arī Ziedoņa Jansona vadītā Latvijas valstsvienība, kas turnīra pirmajā mačā spēkosies ar Taivānu.

Mačs ceturtdien sāksies pulksten 20.30, un to tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā.

Pirmie pretinieki ir ātri un apņēmīgi

''Taivānas komanda nav gara, drīzāk tā ir augumā īsa. Ļoti ātra un apņēmīga, sedz presingu pa visu laukumu. Daudz spēlē individuāli viens pret vienu. Spēlē tipisku Āzijas basketbolu,'' portālam TVNET atklāja Jansons.

Latviju pārstāvēs 1992./1993. gadā dzimušo spēlētāju komanda, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

Pirmajā posmā latvieši spēlēs Valmierā. Komandas pretinieces B grupā būs Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlases. Mājiniekiem mači paredzēti pulksten 20.30.

Tāpat Valmierā apakšgrupas spēles aizvadīs Krievija, Polija, Brazīlija un Tunisija, kuras ielozētas A grupā.

Čempionāts risināsies arī Liepājā

Tikmēr Liepājā cīnīsies C un D apakšgrupas valstsvienības. C grupā spēlēs Lietuva, Horvātija, Kanāda un Koreja, bet D grupā ASV, Serbija, Ķīna un Ēģipte.

Pēc tam trīs spēcīgākās komandas no katras grupas cīņu par medaļām turpinās Rīgā. Tur komandas tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Sagatavošanās posmā Latvijas basketbolisti aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras. Pēdējā pārbaudes mačā pirmdien latvieši ar 68:75 piekāpās Krievijas jaunajiem basketbolistiem, tomēr izlases treneris uzver, ka sagatavošanās procesā ir izdarīts viss nepieciešamais.

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka izlasei par mērķi izvirzīta iekļūšana ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējā čempionātā triumfēja ASV

Iepriekšējā čempionātā 2009. gadā Jaunzēlandē triumfēja ASV jaunie basketbolisti, kas būs arī vieni no turnīra favorītiem šoreiz. Tomēr jāatzīmē, ka ASV pēdējā pārbaudes mačā piedzīvoja sagrāvi pret Lietuvu – 75:108.

U-19 pasaules čempionāts basketbolā ir otrs visprestižākais basketbola turnīrs aiz pieaugušo pasaules čempionāta. Katru reizi tas pulcē profesionālus basketbolistus, potenciālās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eiropas basketbola zvaigznes, labākos trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no pieciem pasaules kontinentiem.

Līdz šim Latvija nekad nav rīkojusi pasaules līmeņa sacensības basketbolā un tikai vienu reizi ir spējusi kvalificēties pasaules U-19 čempionātam, 1999. gadā ierindojoties 9. vietā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Čempionāts notiks no 30.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu