Latvijas U-19 izlasei izvirzīts mērķis iekļūt PČ ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlasei izvirzīts mērķis iekļūt Latvijā gaidāmā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, trešdien izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Šādu mērķi Latvijas komandai otrdienas vakarā izvirzīja LBS valde.

"No organizatoriskā viedokļa šāda uzdevuma izvirzīšana ir pareiza," teica Šneps. "Neskatoties uz konkrētiem cilvēkiem, domāju, ka organizatoriem vienmēr ir jābūt tādai komandai, lai tā varētu iekļūt ceturtdaļfinālā. Ja tas neizdodas, tad tā ir organizatoriskā neveiksme."

Šneps: Latvijas basketbolistiem ir ļoti smaga grupa

"Mums grupā ir divas ļoti labas komandas. Nezinu, kas īsti ir Taivāna, un dod Dievs mums viņus uzvarēt, bet Argentīna un Austrālija ir vienas no pasaulē labākajām komandām," atzina Šneps. "Ja mēs no savas grupas neizkļūsim vismaz ar vienu uzvaru, tad pēc tam būs grūti vinnēt pretējā grupā tā, lai tiktu ceturtdaļfinālā, tāpēc optimisma pilis nevajadzētu būvēt."

Organizatoriskie darbi paveikti

Tāpat Šneps atzina, ka Latvija pasaules čempionātam U-19 vecuma grupā kopumā ir gatava un visi organizatoriskie darbi ir veikti pienācīgā līmenī.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas U-19 izlase pirmdien Valmierā ar rezultātu 68:75 zaudēja Krievijas vienaudžiem. Savukārt svētdien Latvijas basketbolisti pārbaudes mačā ar 79:61 pieveica Kanādas U-19 izlasi.

Pirmajās trijās pārbaudes spēlēs Latvijas U-19 izlase spēkojās ar Baltkrievijas U-20 valstsvienību, piedzīvojot divus zaudējumus. Savukārt pēc tam Latvijas U-19 izlase ar rezultātu 61:68 piekāpās Brazīlijas vienaudžiem, ar 49:74 kapitulēja Latvijas U-20 valstsvienībai un ar 79:61 pieveica Kanādas vienaudžus.

Kā zināms, pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 30. jūnija līdz 10.jūlijam risināsies Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Kā ziņots, pasaules U-19 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda Valmierā spēlēs ar Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlasi. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Pagājušajā vasarā Latvijas U-18 basketbola izlase galvenā trenera Ziedoņa Jansona vadībā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

1999.gada pasaules čempionātā piedalījās arī Latvijas U-19 izlase, kas izcīnīja devīto vietu. Toreiz Raitis Grafs tika atzīts par čempionāta labāko centra spēlētāju.

Latvijas U-19 izlases sastāvs pasaules čempionātam: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu