Martineks: Pasaules čempionāts Slovākijā man asociēsies tikai ar Kuldu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Čehijas hokeja izlases aizsargam Radekam Martinekam aprīlī un maijā Slovākijā notikušais pasaules čempionāts asociēsies tikai ar Latvijas valstsvienības aizsargu Artūru Kuldu, pēc kura spēka paņēmiena čehs nesen ir beidzis atveseļošanās procesu, vēsta portāls "hokej.cz".

Kā ziņots, pasaules čempionāta pirmā posma D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē 30.aprīlī Kulda pie laukuma borta izdarīja spēka paņēmienu pret Martineku, kā dēļ aizsargs no laukuma tika novests ar nestuvēm.

Vēlāk Kulda saņēma bargu sodu trīs maču diskvalifikācijas veidā, bet Martineks atlikušajās pasaules čempionāta spēlēs tā arī vairs nepiedalījās.

Minētajā spēlē ar 4:2 uzvarēja Čehija.

Mediķi Martinekam ieteikuši beigt karjeru

"Tagad beidzot atkal jūtos labi. Par laimi, man nebija nepieciešama operācija," izteicies Martineks, kurš pēc spēka paņēmiena divas vai trīs minūtes atradies bezsamaņā, bet vēlāk ārsti 34 gadus vecajam hokejistam pat ieteikuši apsvērt iespēju vairs neriskēt un beigt hokejista karjeru.

"Ārsti man teica, ka šajā vecumā pēc smadzeņu satricinājuma nav viegli atgriezties ierindā bez nekādām notikušā sekām. Taču man patīk pārvarēt grūtības, nevēlos samierināties ar situāciju. Ārsti visu redz no savas profesionālās puses, taču es pats jūtos labi. Iesākumā pēc katras kustības galvassāpes lika par sevi manīt, taču tagad nekādi simptomi vairs nav novērojami."

"Kad iedomājos par pasaules čempionātu, man prātā nāk tikai Kulda," piebilda Martineks.

Portālam viņš Latvijas aizsarga rīcību aprakstot kā izteikti rupju un Martineka veselības stāvokli apdraudošu.

Jau vēstīts, ka pēc diskvalifikācijas piešķiršanas Latvijas izlases vadība apsvēra iespēju iesniegt apelāciju, tomēr tas netika izdarīts.

Čempionāta noslēgumā Čehijas izlase izcīnīja bronzas medaļas, bet Latvijas vienība, cīnoties par palikšanu augstākajā divīzijā, ierindojās 13. pozīcijā.

Martineks spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Ņujorkas "Islanders".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu