Ārmstrongs: Uzvarēt «Tour de France» bez dopinga nav iespējams (22)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Savulaik slavenais, bet vēlāk nežēlastībā par dopinga lietošanu kritušais ASV riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs Francijas avīzē «Le Mond» pauda pārliecību, ka uzvarēt «Tour de France» nav iespējams bez aizliegtu preparātu lietošanas.

Ārmstrongs «Tour de France» palika nepārspēts no 1999. līdz 2005.gadam, taču uzvaras viņam atņēma jau pēc riteņbraucēja karjeras beigām. Pašlaik oficiāli uzskata, ka Ārmstronga panākumu gados «Tour de France» uzvarētāja nav.

«Nav iespējams uzvarēt «Tour de France», nelietojot dopingu, jo tūre ir izturības pārbaude, kur galvenā loma ir skābeklim,» piektdien publicētajā avīžrakstā citēja Ārmstrongu. «Manu vārdu no uzvarētāju saraksta izsvītroja, taču tūre notika arī no 1999. līdz 2005. gadam. Tātad jābūt arī uzvarētājam, taču neviens nepieteicās pārņemt manus uzvarētāja titulus,» viņš piebilda.

«Tour de France» 2013.gadā notiks simto reizi. Sacensības sāksies sestdien Korsikā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu