Dāvis Bertāns: Latvijas basketbolu gaida lieliska nākotne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fibaeurope.com

Latvijas basketbolā ir vairāki spoži talanti, kas valsts basketbolam sola lielisku nākotni, intervijā portālam "slamonline.com" atzinis jaunais latviešu talants Dāvis Bertāns.

Bertāns pagājušajā nedēļā Itālijas pilsētā Trevīzo piedalījās Eiropas talantīgāko jauno basketbolistu nometnē "Adidas Eurocamp", pēc kuras izlēma neatsaukt dalību no Nacionālās basketbola asociācija (NBA) drafta.

Bertānu varētu izvēlēties NBA drafta 1. kārtā

Noprotams, ka "Adidas Eurocamp" laikā Bertāns saņēmis apstiprinājumu tam, ka viņš tiks izvēlēts drafta pirmajā kārtā, taču viņa aģents Marks Fleišers pagaidām atsakās nosaukt konkrētus klubus un izvēles kārtas numurus.

Intervijā, kurā Bertāns vēlreiz apstiprina, ka draftā viņš paliek tikai gadījumā, ja tiks draftēts pirmajā kārtā, latvietis atzīst, ka tik pēkšņi NBA skautu uzmanības lokā nokļuvis, jo dzimis Latvijā.

"Pirmais iemesls, kāpēc par mani nezināja, ir tas, ka esmu dzimis Latvijā. Tur NBA komandas nemeklē jaunos spēlētājus, jo blakus atrodas Lietuva, kur vienmēr var atrast spožus jaunos talantus. Pagājušajā sezonā, spēlējot Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, ieguvu lielu pieredzi, daudz spēlējot pret gados vecākiem basketbolistiem. Tieši tāpēc labi aizvadīju Eiropas čempionātu U-18 vecuma grupā," uzskata Bertāns.

Lielu lomu nospēlējusi nokļūšana "Union Olimpija"

"Galvenais iemesls, kāpēc kļuvu par potenciālu pirmās kārtas izvēles spēlētāju, ir nokļūšana Slovēnijas komandā Ļubļaņas "Union Olimpija". Tāpat man bija iespēja spēlēt prestižajā "Nike Hoop Summit" mačā, kurā varēju demonstrēt savas spējas."

Bertāns pēdējos mēnešos regulāri gandrīz visās drafta prognozēs tiek minēts pirmās kārtas beigu daļā un otrās kārtas pašā sākumā.

Vaicāts par ASV līdzjutējiem relatīvi nezināmo Latvijas basketbolu, Bertāns izteicās, ka to gaida talantiem bagāta nākotne.

"Pēdējā laikā no katras paaudzes nāk vismaz pa vienam vai diviem spēlētājiem ar lielu talantu un potenciālu," stāsta Bertāns. "Kā redzat, no pagājušā gada U-18 izlases līgumus ar labām ārzemju komandām noslēdza trīs spēlētāji - arī Kaspars Vecvagars ar Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris" un Edmunds Dukulis ar Itālijas komandu "NGC Cantu". Labi piedāvājumi bija arī Jānim Timmam, taču viņš pagaidām izlēmis palikt Latvijā.

Tāpēc uzskatu, ka basketbols gaidāmajos gados Latvijā augs."

"ASV Latvijas basketbolu zinu tikai ar Andra Biedriņa starpniecību, taču dzimtenē par viņu valda maldīgs uzskats. Daudziem viņš nepatīk, jo pagājušajā vasarā viņš nepalīdzēja izlasei cīņā par vietu Eiropas čempionātā, taču es uzskatu, ka mums ir jālepojas ar tautieti NBA. Un tas nekas, ka viņš Latvijā spēlēja gandrīz tikai pirms draftēšanas. Viņš ir īsts Latvijas basketbola "produkts"," izteicās Bertāns.

Jāpieliek aizsardzībā

Par savu vājāko punktu Bertāns atzinis aizsardzību, kur viņš NBA standartiem ātrumā ziņā varētu būt par lēnu, taču basketbolists cītīgi strādājot, lai kļūtu labāks arī šajā spēles elementā.

Dāvis Bertāns ir pirmais latvietis, kurš pieteicies jauno spēlētāju izvēles draftam, kopš 2004.gadā Goldensteitas "Warriors" ar kopējo 11.numuru izvēlējās Biedriņu.

Tikmēr bez oficiālas pieteikšanās draftam tam būs pieejami arī Dāvja brālis Dairis Bertāns ("VEF Rīga") un Jānis Strēlnieks ("Ventspils"). Arī viņi piedalās "Adidas Eurocamp" nometnē un spēlēs.

NBA drafts notiks 23.jūnijā, bet Bertāns jau pievienojies Latvijas U-19 izlases treniņnometnei, gatavojoties pasaules čempionātam.

Zvaigžņu spēles "Slam dunk" uzvarētājs

Jau vēstīts, ka Bertāns janvāra sākumā uzvarēja Slovēnijas basketbola čempionāta Zvaigžņu spēles "Slam dunk" konkursā.

Savukārt aprīļa sākumā latvietis sekmīgi piedalījās prestižajā "Nike Hoop Summit" mačā, kurā labākie ASV vidusskolnieki spēlēja ar ārzemniekiem.

Bertāns līgumu ar "Union Olimpija" noslēdzis pēc sistēmas 3+3 gadi. Pēc katra līgumā paredzētā gada spēka stājas punkts, kurš paredz iespējamu pāreju uz kādu no NBA klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu