Taisons uzņemts boksa Slavas zālē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais amerikāņu smagā svara bokseris Maiks Taisons svētdien tika uzņemts Starptautiskajā boksa Slavas zālē.

Līdzās Taisonam Starptautiskajā boksa Slavas zālē tika uzņemti vēl vairāki pazīstami sportisti - trīs svara kategoriju čempions meksikānis Hulio Sesars Čavess, Krievijā dzimušais austrāliešu sportists Konstantīns Cju, kurš lielākos panākums sasniedza supervieglajā svarā, pazīstamais aktieris un režisors, cīņas sporta filmu autors Silvestrs Stalone, kā arī boksa tiesnesis Džo Kortess un citi.

Tāpat Slavas zālē svētdien uzņēma arī vairākus jau aizsaulē aizgājušus boksa izcilniekus.

44 gadus vecais Taisons joprojām ir visu laiku jaunākais bokseris, kurš ieguvis čempiona titulu Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijās.

Savu pirmo titulu (WBC versijā) Taisons 1986.gadā izcīnīja vien 20 gadu, četru mēnešu un 22 dienu vecumā, gadu vēlāk tiekot arī pie WBA un IBF versiju čempiona jostām un kļūstot par pirmo bokseri, kurš uzvarējis visās trijās prestižākajās smagā svara boksa versijās.

Kā ziņots, boksera karjeru Taisons, kurš vairākas reizes ir apsūdzēts narkotiku glabāšanā un lietošanā, beidza 2005.gada jūnijā.

Karjeras laikā Taisons aizvadīja 58 cīņas, izcīnot 50 uzvaras, no kurām 44 viņš uzvarēja ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu