Sestdien notiks krūts veselības atbalsta gājiens un labdarības spēle basketbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 11. jūnijā, no plkst. 13:00 ikviens ir aicināts pulcēties pie Rīgas Kongresu nama, lai piedalītos krūts veselības atbalsta gājienā uz ''Arēnu Rīga'', kur notiks koncerts un Latvijas sieviešu basketbola izlases pārbaudes spēle ar Slovākiju.

Gājiena mērķis ir mazināt par vēzi valdošos stereotipus un vairot cilvēku izpratni par savlaicīgas rīcības nozīmīgumu – krūts vēzis mūsdienās ir veiksmīgi ārstējama slimība, taču Latvijā mirstības rādītāji joprojām ir augsti, ko lielā mērā nosaka slimības novēlota diagnostika.

Latvijas sieviešu basketbola izlases aicinājumam piedalīties gājienā atsaukusies aktrise Mirdza Martinsone, ASV vēstniece Džūdita Gārbere, treneri Ainārs Bagatskis, Roberts Štelmahers un citi domubiedri.

Lai dalītos pieredzē par sportistu ieguldījumu krūts veselības veicināšanas kampaņās ASV, uz pasākumu ieradīsies bijusī Nacionālās sieviešu basketbola līgas (WNBA) spēlētāja un trenere Olimpija Skota (Olympia Scott). Gājiena dalībniekus konsultēs sporta ārsti un nūjošanas instruktori, bet startā iesildīs fitnesa treneris Ralfs Upmanis.

Pateicībā par atbalstu gājiena dalībniekiem muzicēs Igo, Olga Rajecka, Varis Vētra, Astro’n’out, Ne[x]t un Pulsa efekts. Klātesošajiem būs iespēja uzklausīt Latvijas vadošo krūts veselības speciālistu padomus un iepazīt jaunākās tehnoloģijas diagnostikā.

Plkst. 17:00 sāksies Eiropas basketbola čempionāta pārbaudes spēle sievietēm Latvija - Slovākija. Tās ienākumi tiks veltīti Ziedot.lv projektam, kas segtu sabiedriskā transporta izmaksas, lai maznodrošinātas kundzes reģionos varētu nokļūt uz krūts vēža bezmaksas profilaktisko pārbaudi. Pateicībā par līdzdalību gājiena dalībniekiem ieeja uz spēli ir par brīvu.

Vairāk informācijas par krūts vēža diagnostiku, ārstēšanu, atbalsta organizācijām un ziedošanu interneta vietnē www.veselaskrutis.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu