Roge atbalsta ideju kriketu padarīt par olimpisko sporta veidu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge atbalsta ideju kriketu padarīt par olimpisko sporta veidu, intervijā Lielbritānijas laikrakstam "Evening Standard" atklāja Roge.

Viņš uzskata, ka krikets labi iederētos vasaras olimpisko spēļu programmā.

Roge ir uzticams kriketa fans

"Starptautiskā Kriketa padome jūnijā izlems, vai iesniegs pieteikumu. Topošo prezidentu tas varētu interesēt, bet mēs ar prieku to pieņemtu," teica Roge. "Tas ir svarīgs un populārs sporta veids, kas ir ļoti veiksmīgs televīzijai. Tas ir sports ar lieliskām tradīcijām, kurā jārespektē ētikas normas."

Krikets jau ir bijis olimpisko spēļu programmā, kad 1900.gadā zelta medaļu izcīnīja Lielbritānija, kas pārspēja Franciju. Tajā gadā šīs bija vienīgās komandas, kas piedalījās olimpiskajā kriketa turnīrā.

Roge sevi nosauca par uzticamu kriketa fanu, jo viņš regulāri televīzijā seko līdzi notikumiem.

"Es mīlu šo sporta veidu. Skatījos, kā spēlē Sačins Tendulkars, Kevins Pītersens, Šeins Vorns, Īens Bothems. Tā ir spēle, kurā nepieciešamas labas prasmes, un vienīgais sporta veids, kur pēc piecām spēlētām dienām var būt neizšķirts," turpināja Roge.

Nelegālas likmes ir bīstamākas par dopingu

Vēl Roge brīdināja varas iestādes, ka olimpiskās spēles jāpasargā no nelegālu likmju izdarītājiem.

"Mēs rūpīgi sekojām līdzi Vankūveras un Pekinas olimpiskajām spēlēm, un tajās nekas neliecināja, ka tiek izdarītas nelegālas likmes. Bet mēs būtu naivi, droši apgalvojot, ka tas nenotiks 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs," teica SOK prezidents. "Protams, esmu satraucies, ka tas varētu notikt. Mums jābūt gataviem."

''Tas ir sliktāk nekā dopings. Iedomājieties sportu, kurā viens sportists ir lietojis dopingu, bet otrs - nav," skaidroja Roge. "Taču, ja spēle ir sarunāta ar vārtsargu, kurš leks pāri bumbai, tad spēle tiks zaudēta nekavējoties. Tāpēc spēļu manipulācija ir nopietnāka problēma."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu