SEB MTB Siguldas posmā un Latvijas čempionātā triumfē Neilands (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Svētdien, 16. jūnijā, Siguldā norisinājās SEB MTB maratona otrais posms, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts MTB maratonā. Prestižajā Skandi motors distancē uzvaras 77 kilometru distancē izcīnīja Rietumu – Delfin riteņbraucējs Krists Neilands un MySport - STEVEN pārstāve Dana Rožlapa. Tikmēr Virši A braucienā nepārspēti palika Jānis Ozols un Dace Hartmane. Kopumā uz starta izgāja teju 2600 dalībnieki.

Pēc aizvadītā CēsisValmiera posma un Tele2 Rīgas velomaratona svētdien gleznainajā Siguldā norisinājās SEB MTB maratona otrais posms, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts MTB maratonā. Siguldā arī tika sasniegts jauns posma rekords, jo četros dažādos braucienos kopumā startēja 2570 dalībnieki.

Skandi motors 77 kilometru garajā distancē dalībniekiem tika sagatavota gara un aizraujoša distance, kurā netrūka ne garu nobraucienu un lielu kāpumu, ne arī tehnisku taciņu. Jau pirmajos kilometros atrauties izdevās trijiem Rietumu – Delfin komandas riteņbraucējiem – Dmitrijam Sorokinam, Kristam Neilandam un Pēteram Prūsam.

Trio savu pārsvaru prata saglabāt līdz pat distances beigām, tādējādi izcīnot pirmās trīs vietas. Visi trīs arī finišā iebrauca kopā. Par posma uzvarētāju kļuva Krists Neilands, otrais Dmitrijs Sorokins, bet trešais Pēters Prūss.

Līderi distancē pavadīja 2 stundas 33 minūtes un 34 sekundes. Latvijas čempionāta ieskaitē triumfs Neilandam, otrais vēl viens Rietumu – Delfin riteņbraucējs Ivars Prokofjevs, bet trešais MySport - STEVENS vienības pārstāvis Raivis Zīmelis.

Latvijas čempiona Krista Neilanda komentārs par aizvadītajām sacensībām: «Pirmajā nobraucienā četriem mūsu komandas braucējiem izdevās atrauties no pārējiem. Drīz vien gan palikām trijatā. Centāmies aktīvi braukt, un tas deva rezultātu, jo pārsvars pār sekotājiem palielinājās. Latvijas čempiona tituls man ir ļoti nozīmīgs. Īsti pat vēl nespēju tam noticēt. Runājot par trasi, tā bija ļoti dubļaina un smaga.»

Sieviešu konkurencē Skandi motors distancē un Latvijas čempionātā uzvaru svinēja Dana Rožlapa no MySport - STEVENS vienības, kura distancē pavadīja 3 stundas 4 minūtes un 1 sekundi, tuvāko sekotāju Madaru Fūrmani no Trek DPA apsteidzot par nepilnām četrām minūtēm. Trešajā vietā finišēja Līga Šmite. Komandu ieskaitē pārliecinoši labākā bija Rietumu – Delfin vienība.

Skandi motors distances kopvērtējumā vīriešu konkurencē līderpozīcijās atrodas Rietumu – Delfin riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, bet dāmu konkurencē līdere ir Trek DPA pārstāve Madara Fūrmane.

Virši A 50 kilometru garajā distancē nepārspēts palika ilggadējais tautas klases uzvarētājs Jānis Ozols no Veloserviss komandas, kurš par 12 sekundēm apsteidza Trek DPA Sport2000 riteņbraucēju Oskaru Muižnieku. Tikmēr 38 sekundes uzvarētājam zaudēja vēl viens «Trek DPA Sport2000» pārstāvis Jānis Bērziņš.

Jāņa Ozola komentārs pēc finiša: «Pirmajā dubļainajā nobraucienā atrāvās Roberts Draugs, bet tad vienā no kāpumiem es veicu izrāvienu kopā ar Jāni Bērziņu un Oskaru Muižnieku. Mums izdevās apsteigt arī Draugu, un trijatā braucām līdz finiša kalnam, kurā es atkal izrāvos un nosargāju pārsvaru līdz finišam. Trase man ļoti patika, jo tā nebija viegla.»

Sieviešu konkurencē kārtējo panākumu SEB MTB maratonos izcīnīja Dace Hartmane no ZZK vienības, aiz sevis atstājot Maiju Plataci un Ievu Strēli. Komandu ieskaitē uzvarēja Trek DPA/ Sport2000 riteņbraucēji.

Aizraujošas un spraigas cīņas lietainajā trasē notika arī Gutta bērnu braucienos, kā arī Mammadaba veselības distancē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu