Latvijas U-19 basketbola izlasē palikuši 18 kandidāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fibaeurope.com

Latvijas U-19 basketbola izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons atsijājis septiņus spēlētājus gatavošanās ciklā pasaules čempionātam, kas no 30. jūnija līdz 10. jūlijam risināsies Latvijā. Komandā palikuši 18 spēlētāji.

Svētdienas vakarā Jansons nosauca 15 spēlētājus, kuri treniņnometnē Kandavā turpinās gatavoties pasaules U-19 čempionātam. Vēl trīs ārzemēs spēlējošie pievienosies nākamnedēļ.

Savā trešajā pārbaudes spēlē svētdien Latvijas komanda Rīgas Olimpiskajā centrā ar 60:67 piekāpās Baltkrievijas U-20 izlasei, un pēc tās izlases treneru korpuss nosauca spēlētājus, kuri nav izturējuši konkurenci.

Pirmdien uz treniņnometni Kandavā dosies Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Artūrs Bricis, Mārcis Vītols, Andrejs Gražulis, Ronalds Elksnis, Sandis Bēts un Oskars Reinfelds.

''Septiņiem puišiem pateicām paldies par līdzdalību treniņos. Šādus lēmumus pieņemt ir smagi, taču, manuprāt, visi, kas redzēja spēles ar Baltkrievijas U-20 izlasi, pārliecinājās, ka esam lēmuši objektīvi,'' Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā uzsvēra Jansons. ''Spēlēs vairāk skatījāmies atsevišķu basketbolistu individuālās darbības, nekā domājām par uzvarām. Kaujas apstākļos labi varēja redzēt, kas ir kas, un šie mači bija ļoti vērtīgi.''

Iesākumā bijusi doma vēl vairāk sašaurināt kandidātu loku, taču vairāku spēlētāju savainojumi likuši nodrošināties ar rezerves variantiem.

Itālijā spēlējoši Edmunds Dukulis un Ojārs Siliņš Latvijā atgriezīsies tikai ceturtdien, bet Dāvis Bertāns no Slovēnijas – vēl vēlāk. Visi trīs komandai pievienosies nākamajā treniņnometnē Valmierā, kas sāksies 14.jūnijā.

Nākamā pārbaudes spēle U-19 izlasei paredzēta 11.jūnijā ar Brazīlijas U-19 izlasi (plkst.19.30 Arēnā Rīga), 12.jūnijā – ar Latvijas U-20 komandu.

Pasaules U-19 čempionāts Valmierā un Liepājā sāksies 30.jūnijā. Pirmajā posmā Latvijas komandas pretinieces būs Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlase. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu