Gulbim Hallē šodien duelis ar Tomiju Hāsu (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otrās kārtas spēli Hallē (Vācija) notiekošajā «Gerry Weber Open» (ATP World Tour 250) turnīrā šodien aizvadīs Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš sacentīsies ar divkārtējo šo sacensību uzvarētāju, šobrīd teicamā sportiskajā formā esošo mājinieku Tomiju Hāsu. Mačs centrālajā kortā varētu sākties ap plkst. 18.30 pēc Latvijas laika.

ATP reitingā 24 gadus vecais Gulbis šobrīd atrodas 38. vietā, bet pieredzējušais vācietis ir 11. pozīcijā. Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies četras reizes, uzvaru dalot uz pusēm.

Divreiz viņi spēkiem mērojušies šogad, pēdējo savstarpējo maču aizvadot Minhenes «BMW Open» (ATP World Tour 250) turnīrā, kurā 6:4, 6:7 (3), 6:1 pārāks bija Hāss. Viņš šajās sacensībās izcīnīja savu 14. vienspēļu ATP titulu.

35 gadus vecais Hāss pēdējā laikā demonstrē lielisku tenisu. Iepriekšējā turnīrā - «Roland Garros» Parīzē viņš iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā sīvā cīņā piekāpās reitinga līderim serbam Novākam Džokovičam. Sezonas 35 mačos viņš guvis 25 panākumus.

Ar trešo numuru izliktais Hāss savas karjeras augstāko punktu sasniedza 2002. gada maijā, kad bija ATP ranga vicelīderis.

Pirmā kārta Hallē Hāsam bija brīva, kamēr Gulbis ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:3 pieveica sev neērto kiprieti Markosu Bagdati.

Trešajā kārtā jeb 1/4 finālā kāds no viņiem tiksies ar francūzi Gaelu Monfisu.

«Gerry Weber Open» turnīrs ir pirmais šajā sezonā, kas risinās uz zāliena seguma. Tā kopējais prēmiju fonds ir 779 665 eiro.

2012. gada sezonā Gulbis šajā laikā piedalījās «Queen's Club» turnīrā Londonā, bet Hallē viņš startēs pirmo reizi karjerā. Pērn Londonā Gulbis piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, tādēļ reitinga punkti nav jāaizstāv.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu