Briedis: Pēc ierašanās treniņnometnē naktīs rādījās murgi (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pašlaik treniņnometni ASV aizvada tik nomaļā vietā, ka pirmās divas nedēļas viņam rādījušies murgi.

Briedis maija otrajā pusē devās uz Ziemeļameriku, lai pievienotos pieredzējušā speciālista Dona Tērnera treniņa grupai. Treniņnometne šīs nedēļas beigās noslēgsies ar profesionālo cīņu.

«Biju iedomājies te visu citādāk. Noteikti ne kā rudzu lauku ar dzelzs būdu tā vidū,» atzina Briedis, kuram sākumā pat bijušas problēmas ar pierašanu, tāpēc pirmās divas nedēļas naktīs rādījušies murgi. «Tāpat te bieži pāri lido kaujas lidmašīnas. Reāli dzīvoju un trenējos nekurienē.»

«Pirmais bija ievadtreniņš pēc garā ceļa, bet, tikko atbraukušam, bija liels emocionālais pacēlums un uz emocijām to aizvadīju pat nedaudz pārāk aktīvi, un, tā kā nebiju paspējis vēl aklimatizēties, sanāca liela slodze sirdij, bet tālāk jau viss aizgāja normāli un tagad jau esmu pilnībā iegājis ritmā,» stāstīja bokseris.

Pastāstot par «nekurieni», kur atrodas, Briedis atklāja, ka līdz tuvākajai pilsētai ar automašīnu jābrauc gandrīz stunda. «No nometnes kilometra attālumā ir tikai kaut kādas mājas, kukurūzas lauki, rudzu lauki un meži. Var koncentrēties tikai un vienīgi boksam, lai gan dažbrīd šī vientulība arī emocionāli nospiež, jo gluži vienkārši ir pierasts ikdienā visu laiku būt kustībā.»

Brieža treneris ir Dons Tērners, kurš savas karjeras laikā izaudzinājis 20 pasaules čempionus, ieskaitot Evanderu Holifīldu.

«Treniņu dienā no rīta ceļamies plkst.5.30, sešos skrienam piecu kilometru rīta rosmi un pēc tā seko fiziskās sagatavotības treniņš. Tad stiepšanās, vēdera prese un citi specifiski sildīšanās vingrinājumi,» Briedis pastāstīja par savu dienas kārtību. «Astoņos seko brokastis, pēc tam miegs, plkst.12 ir pusdienas, un tad pēc trim stundām ir vai nu desmit raundu sparinga cīņas, vai darbs ar maisu. Pēc tā sešos paēdam vakariņas un jau ap deviņiem eju gulēt.»

«Treniņu intensitāte arī Rīgā pietiekami augsta, bet te vairāk laika paliek domāt par pašu boksu, jo nav ikdienas rutīnas,» latvietis salīdzināja ar darbu dzimtenē, sakot, ka pieredzējušais treneris viņu slavē. «Tērners izsakās pozitīvi, saka, lai strādāju un visam būtu jābūt kārtībā. Amerikā bokss ir fiziskāks nekā Eiropā, lielāks akcents ir uz fizisko sagatavotību, izturību, mazāk uz tehniku un stratēģiju - tas uzskats, kas te valda, ir, ja tu esi spēcīgāks par savu pretinieku, tad būsi čempions.»

Kopā ar Briedi pašlaik trenējas arī grieķis Evgenijs Lazaridis, ko viņš pērn pieveica «Bigger’s Better» turnīra finālposma pirmajā kārtā, un kāds amerikāņu vieglā svara bokseris.

Daudz prestižāka boksa pasaulē skaitās ASV, un tāpēc Briedis tagad nokārtojis jaunu licenci, kuras ietvaros līdz 2015.gadam var aizvadīt profesionālās cīņas Ziemeļkarolīnas štatā.

Pirmā cīņa viņam gaidāma jau treniņnometnes noslēgumā šajā piektdienā. Pretinieka vārds pagaidām vēl netiek nosaukts, jo tiek kārtotas pēdējās detaļas, bet cīņa ilgs astoņus raundus.

«Galvenā problēma ir tā, ka Amerikā mani neviens nezina un līdz ar to ir daudz sarežģītākas sarunas ar potenciālajiem pretiniekiem. Tērners gan visu laiku uzsver, ka par pretinieku nav jādomā, jākoncentrējas tikai uz savu sniegumu, kas arī iekļaujas ASV boksa filozofijā,» stāstīja bokseris. «Skaidrs, ka šāds fiziskais bokss ir interesantāks skatītājam, jo ir agresīvāks, un mēģinu kaut ko no tā paņemt arī sev. Protams, manā vecumā jau pamati ir ielikti, līdz ar to apaudzēšu savu esošo boksa arsenālu un stratēģiju, bet pamatos to vairs nemainīšu.»

Briedis atzina, ka nevēlas neko prognozēt tālāk par piektdienas cīņu, tomēr piebilda, ka pēc pašreizējā plāna turpinājumā viņam duelis plānots 5.jūlijā.

Pēc internetā pieejamās informācijas, šī cīņa atkal notiks pirms boksa komercturnīra «Bigger's Better» un būs vērojama kanāla «Eurosport» tiešraidē. Latvieša pretinieks tajā būs čehs Suda Ļubošs, un duelis plānots astoņus raundus ilgs.

Iepriekš Briedis izteicies, ka novembrī viņam Latvijā plānota pirmā 12 raundu cīņa, bet nākamajā gadā tiek cerēts uz boksēšanos par kādu no prestižākajām pasaules čempionu jostām.

Aprīlī Briedis aizvadīja savu pirmo oficiālo cīņu pirmā smagā svara kategorijā, kurā sacenšas bokseri līdz 90,7 kilogramiem. Arī turpmāko karjeru viņš plānojis aizvadīt tieši tajā svara kategorijā.

Martā un aprīlī Briedis pusotra mēneša laikā aizvadīja trīs cīņas, tiekot pie trim pārliecinošām uzvarām. Sākotnēji latvietis sakāva bijušo Vācijas smagā svara čempiona titula pretendentu Ozkanu Četinkaju, pēc tam pārliecinoši pieveica britu veterānu Deniju Viljamsu, kurš pirms deviņiem gadiem spēja nokautēt leģendāro Maiku Taisonu, bet aprīļa vidū nokautēja arī Vācijā dzīvojošo turku Javušu Kelešu.

Savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas «Bigger's Better» sacensībās, Briedis uzvarējis 20 mačos, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu