Latvijas golfa izlase uzvar pirmajā Baltijas kausa izcīņā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija

Latvijas golfa izlase pagājušās nedēļas nogalē Lietuvā kļuva par pirmajiem Baltijas kausa izcīņas balvas ieguvējiem, TVNET informē Latvijas Golfa federācijas (LGF) mediju koordinators Gundars Galkins.

"Capitals Golf Club" laukumā divas dienas ilgušajās cīņās Latvijas komandai uzvaru nodrošināja 2,5 punktu pārsvars pār Igauniju, kuru pirms turnīra sākuma uzskatīja par favorīti, bet trešo vietu ieņēma Lietuva.

Latvijas kapteinis Ivars Grunte uzteica visus 12 komandas spēlētājus par neatlaidību, disciplīnu un pašaizliedzību, kas ļāva sasniegt izvirzīto mērķi. Īpašas uzslavas izpelnījās Krista un Māra Puisītes, kuras uzvarēja visās savās spēlēs, lai gan turnīrā piedalījās īsi pēc atgriešanās no ASV, kur māsas studē un spēlē golfu Teksasas valsts universitātes komandā.

''Ļoti priecājos par panākumu un esmu pagodināts būt tik lieliskas uzvarētāju komandas kapteinis pirmajā Baltijas kausa izcīņā. Apvienojot komandā dažāda vecuma golferus, lieliski izmantojām katra labākās prasmes, lai sasniegtu mērķi un sīvā konkurencē izcīnītu uzvaru. Pateicos spēlētājiem par viņu lielo atbildības sajūtu un lielisko komandas garu visa turnīra laikā,'' komentē Ivars Grunte.

Ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas golfa kluba (R&A) atbalstu sarīkotajā triju valstu turnīrā cīņas bija mača spēles (match-play) formātā, kas paredz katru punktu izspēlēt atsevišķos golferu dueļos.

Kopumā turnīrā bija 54 spēles, tādējādi katram dalībniekam divās dienās bija jāpiedalās četrās spēlēs, kas ir divkārša slodze salīdzinājumā ar ierastu golfa sacensību gaitu.

Pirmajā dienā aizvadītajās pāru spēlēs Latvija ieguva 8,5 punktus, kas ļāva par 1,5 punktiem apsteigt igauņus. Nākamajā dienā pēc pirmās spēļu sesijas pārsvars pieauga līdz 3,5 punktiem, bet pēdējās cīņās Igaunija vienu punktu atguva. Kopvērtējumā Latvija bija pirmā ar 23,5 punktiem, Igaunija iekrāja 21 punktu, bet Lietuvas rēķinā bija 9,5 punkti.

"Turnīrs bija kaut kas jauns un interesants, un biju pagodināta pārstāvēt Latviju. Liels prieks, ka palīdzēju izcīnīt uzvaru, un izdevās nezaudēt nevienu maču, lai gan biju diezgan nogurusi, jo pirms turnīra tikai pirmdien atbraucām no Teksasas. Noteikti gribētu spēlēt Baltijas kausa izcīņā arī nākamgad," atklāj Krista Puisīte.

"Turnīrā bija ļoti laba un pozitīva atmosfēra. Mūsu kapteinis skaidri noteica komandas mērķi, un to izpildījām. Bija arī labs treniņš, jo spēju uzlabot pārliecību par savu spēli. Prieks bija uzvarēt un sagādāt Latvijai godu saņemt pirmo titulu. Cerams, pēc 50 gadiem, kad Baltijas kausa izcīņa būs jau vēsturiskas sacensības, mēs visiem varēsim stāstīt, kā uzvarējām pašā pirmajā reizē," sacīja Māra Puisīte.

Izcīnītais Baltijas kauss Latvijas izlasei būs jāaizstāv 2012. gadā Igaunijā, bet vēl gadu vēlāk turnīru Rīgā uzņems ''Ozo Golf Club''.

Turnīra nolikums paredz komandā iekļaut sešus vīriešus, divas sievietes, kā arī pa diviem zēniem un meitenēm, kas nav pārsnieguši 16 gadu vecumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu