Tretjaks: Krievijas hokejs nedrīkst kļūt sliktāks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokejs nedrīkst stāvēt uz vietas, kā arī nedrīkst kļūt sliktāks, Krievijas Hokeja federācijas (FHR) konferencē piektdien teica organizācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

Ceturtdien no Krievijas hokeja izlases treneru korpusa tika atlaists galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs un viņa palīgs Sergejs Zaharkins.

"Mēs cienām Bikovu un Zaharinu. Krievijas izlase 15 gadus nebija uzvarējusi pasaules čempionātā, bet viņu vadībā tas izdevās Kvebekas turnīrā 2008.gadā, gadu vēlāk Bernē izdevās atkārtot sasniegto. Maskavas čempionātā izcīnījām bronzu, bet Ķelnē sudrabu," atgādināja Tretjaks. "Tagad hokejs mainās un mēs nedrīkstam stāvēt uz vietas, vēl vairāk - nedrīkstam krist uz leju."

"Nākamajam trenerim būs uzdevums uzvarēt. Mums svarīgākais turnīrs būs Soču olimpiskās spēs, līdz kurām pakāpeniski jāuzlabo rezultāti," teica FHR prezidents.

Kā ziņots, Krievijas hokeja izlase pasaules čempionātā Slovākijā palika ceturtajā vietā, pusfinālā 0:3 zaudējot vēlākajiem čempioniem somiem, bet mačā par trešo vietu ar 4:7 piekāpjoties pagājušā gada čempioniem čehiem.

Izlases nākamā trenera iespējamās kandidatūras FHR pagaidām nenosauc.

Galvenais kandidāts uz valstsvienības galvenā trenera amatu varētu būt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Kazaņas "Ak Bars" vadītājs Zinetula Biļaļetdinovs.

Kā kandidāti tiek minēti arī KHL direktoru padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Fetisovs, Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs un Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš pirmdien tika atbrīvots no Latvijas izlases galvenā trenera amata.

Bikova vadībā Krievijas izlase pasaules čempionātos spēlējusi piecas reizes un tikai šogad pirmoreiz neizcīnīja godalgas.

Kā ziņots, 49 gadus vecais savulaik slavenais hokejists Bikovs kopš 2009.gada vasaras trenēja KHL klubu Ufas "Salavat Julajev", kuram šogad palīdzēja iegūt Gagarina kausu. Tomēr pēc sezonas līgums ar Bikovu netika pagarināts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu