Latvijas čempionātā orientēšanās sportā uzvar Ārniece, Pauliņš un Bertuks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 1. un 2. jūnijā Alūksnē un Veclaicenē norisinājās Latvijas čempionāts orientēšanās sportā sprinta un garajā distancē. Sieviešu elitē par divkārtēju čempioni kļuva Līga Ārniece, savukārt vīriešu elitē sprintā par uzvarētāju kļuva Artūrs Pauliņš, bet garajā distancē - Edgars Bertuks. Sacensībās piedalījās 477 dalībnieki.

Sprinta sacensību centrs atradās pie pasaules čempiona Edgara Bertuka kādreizējās skolas - Ernesta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, bet pašas distances veda pa Alūksnes pilsētas centru. Kā jau sprinta orientēšanās sacīkstēs tas ir raksturīgi, skriešanas ātrums bija ļoti svarīgs, lai sasniegtu labu rezultātu, bet, kad tas vairākiem dalībniekiem ir līdzīgs, uzvar tas, kurš ir izvēlējies labākos ceļu variantus.

Sieviešu elites skrējējām bija jāveic 2,5 km gara distance pa Alūksnes ielām, parkiem un pagalmiem. Ātrākā šajā distancē bija igauniete Annika Rihma, bet, tā kā LČ medaļas un titulus saņem tikai Latvijas orientēšanās klubus pārstāvoši sportisti, par Latvijas čempioni kļuva Līga Ārniece (Ozons), kura distanci veica 16:19. Desmit sekundes uzvarētājai zaudēja Laura Vīķe (OK Kāpa) un ieguva sudraba godalgu, bet Anete Midrijāne (TOK Taka) izcīnīja bronzu, zaudējot 53 sekundes Ārniecei.

Vīriešu elitē dalībnieku starpā bija atrodams arī Edgara Bertuka vārds, bet Latvijas titulētākajam sportistam neizdevās izcīnīt uzvaru dzimtajā pilsētā, jo viens kontrolpunkts Jāņkalniņā tika meklēts par ilgu. Tā vietā bronzas medaļa, uzvarētājam 3 km garajā distancē zaudējot 52 sekundes. Par uzvarētāju kļuva 2010. gada LČ sprinta distances čempions un orientēšanās sprinta speciālists - Artūrs Pauliņš (OK Azimuts-SmBJSS). Distanci viņš veica 14:32, tuvāko sekotāju Andri Jubeli (Mežmalas MTB/Madonas BJSS) apsteidzot par 13 sekundēm.

Junioru grupās pārliecinoši par uzvarētājiem kļuva Jānis Sārs (Mežmalas MTB/Madonas BJSS) un Līga Valdmane (ZVOC-VBSS).

Nākamās dienas sacensības Veclaicenē garākajām distancēm veda pa divām valstīm - Latviju un Igauniju. Latvijas čempionāta garās distances čempioniem bija jādemonstrē spēju daudzveidība - gan ātri jāpieveic strauji kāpumi, gan jāspēj ātri skriet cauri purviem un pa ceļiem, lauzties cauri brikšņiem un vēl arī izvēlēties ātrākos ceļu variantus garos etapos.

Sieviešu elitē neapturama bija sprinta čempione Līga Ārniece, kura tuvāko konkurenti 9,4 km garajā distancē apsteidza par 10:26, mežā pavadot 1:18:56 un izcīnot otro zelta medaļu šosezon. Tuvākā konkurente, kā tas bija arī iepriekšējā dienā, izrādījās Laura Vīķe, savukārt bronzas medaļu izcīnīja igauniete Merika Vanjuka, kura pārstāvēja Siguldas klubu A2 un Vīķei piekāpās tikai par 11 sekundēm.

Vīriešu elitē par iepriekšējā dienā piedzīvoto neveiksmi revanšējās Edgars Bertuks (OK Alūksne), kurš savu pārsvaru ieguva, esot ātrākais distances garākajos etapos un nezaudējot ātrumu līdz pat garās distances beigām. 14,7 km garo distanci Bertuks veica pa 1:34:19. Otrais finišēja Andris Jubelis, piekāpjoties par 5:24, un trešo goda pjedestāla pakāpienu aizņēma sprinta čempions Artūrs Pauliņš (+6:15). Vīriešu elitē abas dienas trijnieks bija nemainīgs, mainījās tikai secība.

Nākamās nozīmīgās sacensības Latvijā būs orientēšanās trīsdienas «Kāpa», kas no 28. līdz 30. jūnijam notiks Miķeļbākā, savukārt nākamās LČ medaļas tiks izcīnītas 7. un 8. septembrī Ģikšos, kur orientieristi sacentīsies vidējā distancē un stafetē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu