Latvijas sieviešu basketbola izlase sīvā cīņā piekāpjas Krievijai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes turnīra Čehijā pirmajā mačā trešdien ar rezultātu 63:70 (17:10, 16:21, 15:16, 15:23) sīvā cīņā piekāpās pašreizējai Eiropas čempionvienībai Krievijai.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 12 gūtajiem punktiem bija Anda Eibele, bet pa deviņiem punktiem sameta Liene Jansone un Aija Brumermane.

Savukārt Krievijas izlasei ar 19 punktiem izcēlās Anna Petrakova, bet 17 punktus pievienoja Nadežda Grišajeva.

Spēli sekmīgāk iesāka Latvijas izlase un pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar rezultātu 17:10. Otrās ceturtdaļas sākumā latvietes pat vēl panāca desmit punktu pārsvaru (22:12), ko vēlāk atjaunoja arī vairākas minūtes vēlāk (32:22), tomēr līdz puslaika beigām krievietes pamanījās īsā laikā pietuvoties līdz 31:33.

Visu trešo ceturtdaļu Latvijai izdevās saglabāt vadību, kaut cīņa rezultāta ziņā bija daudz sīvāka. Savukārt ceturtā ceturtdaļa sākās ar diviem Eibeles gūtajiem punktiem, kas Latvijai vēl ļāva panākt 50:47, tomēr turpinājumā krievietes guva astoņus punktus pēc kārtas un ieguva pārsvaru, ko no rokām neizlaida līdz pat cīņas beigām.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase ceturtdien spēkosies ar mājiniecēm čehietēm, bet piektdien tiksies ar Ķīnas izlasi.

Šīs ir pēdējās Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms atbildīgā starta Eiropas meistarsacīkstēs.

Uz šo turnīru ir paņemtas līdzi 12 spēlētājas, kuras arī, visticamāk, pārstāvēs Latviju gaidāmajā čempionātā.

Latvijas izlases pirmajā divpadsmitniekā palikušas Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne, Anete Šteinberga, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa.

Kā rezervistes nosauktas Laura Audere un Dita Rozenberga, kurām jābūt gatavām vajadzības gadījumā atgriezties komandā, bet kā pēdējās četras no izlases atskaitītas Baiba Eglīte, Kristīne Silarāja, Ieva Kūlīte un Linda Rubene.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja 11.maijā, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai. Vēlāk Cēsīs tika izcīnītas divas uzvaras pret Nīderlandi - ar 62:52 un 57:46. Savukārt pēc tam savā laukumā ar 67:63 tika apspēlēta Lietuva.

Pagājušajā nedēļā izlase startēja turnīrā Zviedrijā, kur ar rezultātu 61:62 piekāpās Zviedrijai, ar 62:52 pieveica Turciju, kas turnīrā bija ieradusies ar U-20 sastāvu, un ar 56:54 uzvarēja Lielbritāniju, ar ko būs jāsacenšas arī Eiropas čempionāta apakšgrupu sacensībās.

Kā ziņots, Latvijas izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu