Martiness oficiāli apstiprināts par «Everton» galveno treneri

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par jauno Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta kluba Liverpūles «Everton» galveno treneri trešdien oficiāli apstiprināts līdzšinējais Vīganas «Athletic» komandas vadītājs Roberto Martiness.

«Everton» kluba oficiālā mājaslapa vēsta, ka ar Martinesu parakstīts četru gadu līgums.

Lēmums par Martinesa pāriešanu uz Liverpūles komandu tika panākts pēc tam, kad «Athletic» un «Everton» klubu vadības vienojās par trenera pārejas kompensācijas apmēru.

Kā ziņots, 39 gadus vecais spānis bijis galvenais kandidāts uz «Everton» komandas galvenā trenera vietu jau kopš Deivida Moiza pārcelšanās uz valsts čempionvienību Mančestras «United», kurā viņš aizstājis ilggadējo vienības treneri seru Aleksu Fergusonu.

«Athletic» komanda šosezon šokējoši triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā un nākamajā sezonā sacentīsies arī UEFA Eiropas līgas turnīrā, tomēr tā arī zaudēja vietu premjerlīgā un nākamajā sezonā cīnīsies «Championship» turnīrā, kas ir otrā spēcīgākā līga Anglijā.

Martiness no 1995.gada līdz 2001.gadam jau pārstāvēja Vīganas komandu, taču kā pussargs, Anglijas čempionātā aizvadot 188 spēles šī kluba rindās.

Savukārt kā treneris viņš komandā atgriezās 2009.gadā pēc tam, kad divarpus sezonas bija vadījis Svonsī «City» vienību, palīdzot tai jau pirmajā sezonā uzvarēt Anglijas «League One» čempionātā (trešajā pēc spēka). Pirmajās trijās sezonās Martiness palīdzēja Vīganas komandai noturēties premjerlīgā, tomēr šoreiz tas vairs neizdevās.

Tikmēr skots Moizs «Everton» komandu vadīja kopš 2002.gada, tomēr šajā laikā vienība neieguva nevienu trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu