Nolana nākotnes jautājums atlikts līdz augustam (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē trešdien netika pieņemts lēmums par valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana nākotni. Kanādiešu speciālists savā amatā oficiāli atradīsies līdz augustam, kad norisināsies nākamā sēde.

(Papildināts ar jaunāko informāciju.)

Par pagājušo pasaules čempionātu LHF valdei atskaitījās Latvijas izlases treneris Artūrs Irbe un LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Baldonieks atzina, ka neskatoties uz to, ka komandā bija četri debitanti, nospēlēts ir cienīgi. «Kaut arī zaudējām pirmās spēles, turnīrā kopumā nospēlējām cienīgi. Labi nospēlēja pirmā maiņa. Debitanti Gudļevskis un Girgensons deva lielu ieguldījumu un nepievīla. Jāatzīmē, ka kolektīvs pēc zaudētās spēles pret Austriju kļuva ciešāk un saliedētāks.»

Lēmums atlikts līdz augustam

LHF valde pieņēma lēmumu Latvijas hokeja izlases treneru sastāva apstiprināšanu atlikt uz nākamo valdes sēdi, kas notiks augustā.

Kā sarunā ar TVNET atzina LHF, lēmums par Nolanu tika atlikts, jo neesot vajadzīgs sasteigt tā pieņemšanu. Šobrīd skaidrs, ka augustā tiks paziņots Latvijas valstsvienības treneris.

Visi hokejisti progresēja

Latvijas izlases treneris Irbe savu atskaiti sāka ar pateikšanas LHF valdei par doto uzticību piedalīties izlases darbā. Viņš atzina, ka neskaitot traumētos spēlētājus, nebija problēmas sagatavošanās posmā.

«No LHF puses tika nodrošināti visi apstākļi, lai sagatavotos pasaules čempionātam. Turnīrā spēlēja visi tie hokejisti, kuri patiešām vēlējās pārstāvēt valsti. Čempionāta laikā visi hokejisti progresēja, komandā tika izveidota identitāte. Mums bija otrā jaunākā izlasei, kurai vēl ir kur augt,» sacīja Irbe.

Nolanam vēlas samazināt algu

«Es teikšu tā, ka nebūs viegli pieņemt lēmumu,» laikrakstam «Diena» otrdien sacīja Lipmans. «Iepretim Nolanam ir liela jautājuma zīme. Tomēr divus gadus pēc kārtas pasaules čempionātā izvirzīto uzdevumu Nolans nav izpildījis. Man būs saruna ar viņa aģentu. Šā iemesla dēļ piedāvāšu algas samazinājumu, jo neredzu iemeslu, kāpēc Nolanam maksāt tik lielu summu, ja uzdevums netiek izpildīts.»

Lielākā daļa hokeja ekspertu, sabiedrība ir pārliecināta, ka Nolanam iesāktais darbs ar valstsvienību ir jāturpina. Viņš otrajā darba gadā ir sapratis Latvijas hokeju, tā specifiku.

Pieļautas vairākas kļūdas

62 gadus vecais Lipmans uzskata, ka Nolans aizvadītajā čempionātā pieļāvis vairākas rupjas kļūdas, kas komandai liedza iekļūt 1/4 finālā. Nolana vadībā iekļūt labākajā astotniekā Latvijas izlase nespēja jau otro gadu pēc kārtas.

LHF prezidents atklāja, ka uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu ir vēl viens pretendents, kuram šodien jau jādod atbilde.

Aizvadītajā pasaules čempionātā Latvijas izlase kopvērtējumā ierindojās 11.pozīcijā.

Eksperimentālajā nākamā gada pasaules čempionāta apakšgrupu sadalījumā noteikts, ka Latvija (11.vieta IIHF rangā) spēlēs grupā ar Somiju (ranga 2.vieta), Krieviju (3.), ASV (6.), Šveici (7.), Vāciju (10.), Baltkrieviju (14.) un Kazahstānu (16.).

2014.gada pasaules čempionāts no 9. līdz 25. maijam risināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu