LFF vadība: Video atkārtojums jāievieš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau 2010. gada FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra laikā DĀR daudz tika diskutēts par video atkārtojuma ieviešanu futbola spēles laikā. Toreiz īpaši šis jautājums kļuva karsts, kad Anglijas valstsvienības pussargs Frenks Lampards 1/8 mačā guva vārtus pret principiālo pretinieci Vāciju, bet spēles arbitrs tos neatzina. Lūkoju uzzināt, ko par video iespēju domā mūsu futbola vadība LFF prezidenta Gunta Indriksona un ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka personā.

Vēl aizvien strīdīgās epizodēs, īpaši, kad var izšķirties vairāk vai mazāk svarīga futbola mača liktenis, tiek runāts par video atkārtojuma ieviešanu. Ilggadējais Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters sākotnēji bija kategoriski pret video atkārtojumu futbola mačā, bet vēlāk savas domas mainīja.

Tas, visticamāk, veikts ar nodomu, jo tūdaļ priekšā FIFA galvas vēlēšanas, kurās atkārtoti cer uzvarēt par pasaulē ietekmīgāko sporta funkcionāru uzskatītais šveicietis, kam martā apritēja jau 75. jubileja.

Video spēles laikā allaž būs temats, kas raisīs veselīgu diskusiju.

Ir ļaudis, kas uzskata, ka futbols ir unikāls ar savu pastāvošo hierarhiju, taču netrūkst cilvēku, kas domā, ka jāiet līdzi tehnoloģijām un spēle jāpadara maksimāli godīga.

Lai noskaidrotu, ko par video ieviešanu vai neieviešanu domā mūsu futbola vadība, uzdevu šo jautājumu Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentam Guntim Indriksonam un ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim.

LFF vadītājs - video - tikai vārtu gūšanas momentos

G. Indriksons
G. Indriksons Foto: LETA

''Tagad katru epizodi redzam televīzijā atkārtojumā, palēninājumā. Bet arī trači par nepamanītiem momentiem popularizē futbolu, veicina tā popularitāti un reklāmu. Tas pieder pie lietas. Mana atbilde būtu tāda - ja ieviešam video atkārtojumus, tad tikai uz vārtu gūšanas momentiem," tā LFF pirmā persona.

Mežeckis līdzīgās domās ar Indriksonu

J. Mežeckis
J. Mežeckis Foto: LETA

''Ja sāks skatīties aizmugures vai 11 metru sitienus, tad vajadzēs pa desmit reizēm skatīties,'' spriež Mežeckis.

''Domāju, ka tas tiks ieviests. Ir 21. gadsimts, un neizmantot tehnoloģiju iespējas...

Redzēju pārraidi, kur desmit gadus veci angļu bērni histēriski raudāja, kad viens onkulis neieskaitīja tīrākos vārtus, kad viņu zvaigzne Lampards iesita pret Vāciju.''

No augstākās klases futbola vistuvāk ir UEFA Čempionu līgas fināls, kurā gada labāko komandu prestižākajā klubu turnīrā Eiropā noskaidros titulētā Spānijas vienība "Barcelona" un Anglijas grands Mančestras "United". Šis mačs jau šajās brīvdienās - 28. maijā pulksten 21.45 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu