Ozoliņš atlaists vienpersoniska lēmuma rezultātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nu jau bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes loceklis Dainis Liepiņš atklātā vēstulē paudis neapmierinātību par to, kādā veidā LHF atbrīvojusies no valstsvienības ģenerālmenedžera Sanda Ozoliņa.

Atgādinām, ka pirmdien valdes sēdē tika nolemts, ka sadarbība netiks turpināta ar līdzšinējo valstsvienības galveno treneri Oļegu Znaroku un kopā ar treneri darbu valstsvienībā jāpamet arī citām ar izlasi saistītām personām.

Liepiņš paziņojis, ka viņš neturpinās darbu valdē, jo lēmumus praktiski vienpersoniski pieņem LHF šefs Kirovs Lipmans.

Par Ozoliņa atbrīvošanu netika runāts

''Liels bija mans pārsteigums, kad pēc valdes sēdes tika oficiāli paziņots, ka atlaists ir arī izlases menedžeris Sandis Ozoliņš, lai gan valdes sēdes laikā par to pat netika runāts,'' norāda Liepiņš.

''Turklāt kā valde var balsot par Ozoliņa atlaišanu, ja tā nav lēmusi par viņa pieņemšanu. Tas bija Lipmana lēmums noslēgt līgumu ar Ozoliņu, taču nezinu, kāpēc atlaišana tiek noformēta kā valdes lēmums. Acīmredzot, paredzot sabiedrības šūmēšanos, federācijas prezidents negribēja to darīt ar savām rokām!''

Ozoliņš sakārtojis valstsvienību

Liepiņš atzina, ka Ozoliņš darbu izlasē veicis profesionāli, ko atzinušas arī iesaistītās personas.

''No brīža, kad Ozoliņš kļuva par izlases menedžeri, sagatavošanās process kļuva raitāks, un, kā atzinuši izlases nu jau bijušie treneri, spēlētājiem tika nodrošināts viss, lai tie parādītu maksimālo rezultātu uz laukuma un nedomātu par sadzīviskām neērtībām vai nenokārtotām juridiskajām formalitātēm.''

''Cik noprotams no runām (jo ne lēmuma pieņemšanā, ne sadarbības līguma apspriešanā es netiku pieaicināts), Ozoliņam bija redzējums par nacionālās izlases darba organizēšanu vairāku gadu garumā un par to arī ticis parakstīts savstarpējais līgums ar Lipmanu. Tāpēc vēl jo vairāk pārsteidz šie LHF aizkulišu lēmumi par sadarbības pārtraukšanu,'' sašutumu pauda Liepiņš.

Liepiņš atvainojas Ozoliņam un sabiedrībai

''Es izstājos no šādas organizācijas un nevēlos būt kā aizsegs dažu indivīdu veidotajām intrigu shēmām.

Es savā vārdā publiski atvainojos Ozoliņam un visai Latvijas hokeja sabiedrībai, ka esmu ticis saistīts ar tik nepieņemamu un nesaprotamu lēmumu pieņemšanu!''

Ozoliņš par izlases ģenerālmenedžeri tika apstiprināts pirms pasaules čempionāta Bratislavā, kurā Latvija izcīnīja 13. pozīciju, nosargājot vietu hokeja augstākajā sabiedrībā.

Latvijas izlase 2012. gada pasaules hokeja čempionātā, kas risināsies Zviedrijā un Somijā, spēlēs vienā grupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

TVNET centās sazināties arī ar LHF prezidentu Lipmanu, lai noskaidrotu viņa viedokli šajā jautājumā, taču viņš pašreiz atrodas ārzemēs un nav sasniedzams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu