Atlaiž Znaroku un visu valstsvienības personālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē tika nolemts, ka sadarbība netiks turpināta ar līdzšinējo valstsvienības galveno treneri Oļegu Znaroku, TVNET pastāstīja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

(Papildināts viss teksts.)

Kopā ar Znaroku darbu valstsvienībā neturpinās arī citas ar izlasi saistītas personas.

''Mūsu apakšgrupa bija stiprākā, labi spēlējām pret visām komandām. Ar Dāniju bija grūti, trešajā periodā ''nomētājām'' viņus, beigās nepaveicās. Spēle ar Slovēniju bija slikta, jo spēlējām nākamajā dienā pēc spēles ar Dāniju. Mums nebija tiesību pamest augstāko divīziju.

Kopumā uzskatu, ka komanda parādīja labu sniegumu. Visi strādāja par 100 procentiem,'' atzina Znaroks.

Novembra sākumā būs skaidrība par nākamo izlases vadību

LHF valde izskatīja nacionālās izlases startu pasaules čempionātā un, pamatojoties uz to, ka uzdevums netika izpildīts, pieņēma lēmumu atbrīvot izlases oficiālās personas (izlases personālu), kuras tika pieteiktas pasaules čempionātam. Tajā pašā laikā LHF valdei līdz šī gada 1. novembrim būs jāatrisina situācija, formējot jaunu Latvijas nacionālās hokeja izlases vadību.

Kā atzina Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, no LHF puses tika izdarīts viss maksimālais, lai sagatavotos un startētu pasaules čempionātā.

LHF prezidents Kirovs Lipmans un LHF valdes locekļi pateicās Znarokam par darbu piecu gadu garumā, uzsverot, ka nav teikts, ka neviens no izlases personāla nevarētu atgriezties izlasē.

Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: LETA

Ozoliņš Latvijas Radio atklāja, ka, visticamāk, atstās ģenerālmenedžera vietu izlasē, tomēr pārsteidzīgus lēmumus viņš negrasās pieņemt.

Čempionāta kopvērtējumā Latvijas hokejisti ieņēma 13. pozīciju 16 komandu konkurencē, saglabājot vietu augstākajā divīzijā.

Piecos pasaules čempionātos, kopš izlases galvenais treneris bija Znaroks, tikai vienreiz - 2007. gadā Maskavā nācās cīnīties par vietas saglabāšanu elitē, ar ko komanda tika galā lieliski.

Latvijas komandas vadība pirms PČ sev par mērķi bija izvirzīja iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet uzdevums no LHF bija izkļūt no priekšsacīkšu apakšgrupas un iekļūt otrajā sacensību kārtā, kas gan netika izpildīts.

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka par izlases treneri varētu kļūt kādreizējais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis, savukārt Znaroks tika minēts kā viens no pretendentiem uz Krievijas valstsvienības galvenā trenera amatu.

Znaroks Latvijas izlases galvenā trenera amatā strādā kopš 2006. gada vasaras.

Latvijas izlase 2012. gada pasaules hokeja čempionātā, kas risināsies Zviedrijā un Somijā, spēlēs vienā grupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu