Latvijas sieviešu basketbola izlase piedzīvo zaudējumu pret Zviedriju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība piektajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra šodien izbraukumā piekāpās Zviedrijas valstsvienībai.

Ar maču pret zviedrietēm Latvijas izlase uzsāka dalību Sēdertaljē notiekošajā pārbaudes turnīrā. Tomēr spēlē tika piedzīvots dramatisks zaudējums ar rezultātu 61:62 (14:16, 12:18, 24:17, 11:11).

Mača sākumā latvietes spēja izvirzīties vadībā ar 6:2, taču turpinājumā spēles kontroli pamazām pārņēma zviedru basketbolistes, kuras pirmo puslaiku spēja noslēgt ar divu punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā mājinieces turpināja iesākto un palielināja rezultāta starpību, vienubrīd pat sasniedzot desmit punktu handikapu (26:16), bet pirmais puslaiks noslēdzās ar astoņu punktu pārsvaru par labu Zviedrijas basketbolistēm.

Savukārt trešā ceturtdaļa iesākās ar aktīvāku Latvijas izlases spēli, kur viena no galvenajām vaininiecēm bija Kristīne Kārkliņa. Spēles izšķirošos ceturksni latvietēm nācās sākt tikai ar viena punkta deficītu. Ceturtajā ceturtdaļā aizritēja sīva cīņa, kur lielākoties dominēja aizsardzība, ne uzbrukums. Pusotru minūti līdz spēles beigām latvietēm izdevās izvirzīties vadībā ar 61:60, kad precīzs bija Anetes Šteinbergas divpunktu raidījums. Taču pēdējais vārds piederēja Zviedrijai, kas jau nākamajā uzbrukumā atguva vadību un nosargāja to līdz pat beigām.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās bija Kārkliņa, kura guva 16 punktus, bet desmit punktus iemeta Šteinberga.

Sacensību turpinājumā sestdien Latvijas izlase spēkosies ar Turcijas valstsvienību, kas turnīrā plāno startēt ar U-20 sastāvu, bet svētdien tiksies ar Lielbritāniju, kas būs viena no latviešu pretiniecēm Eiropas čempionātā.

Latvijas valstsvienības sastāvā startam turnīrā iekļautas aizsardzes Elīna Babkina, Anda Eibele, Kristīne Kārkliņa, Ieva Krastiņa un Baiba Eglīte, uzbrucējas Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne un Dita Rozenberga, centra spēlētājas Aija Brumermane, Liene Jansone, Anete Šteinberga un Līga Šurkusa.

Līdzi uz turnīru nav paņemtas nedēļas sākumā slimojušās Kristīne Silarāja un Laura Audere, kā arī Ieva Kūlīte un Linda Rubene.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja 11.maijā, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai. Vēlāk Cēsīs tika izcīnītas divas uzvaras pret Nīderlandi - ar 62:52 un 57:46. Savukārt pagājušajā sestdienā savā laukumā ar 67:63 tika apspēlēta Lietuva.

Turpinājumā Latvijas komanda piedalīsies arī pārbaudes turnīrā Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu