Vasiļjevs pieņems Vācijas pilsonību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs pieņems Vācijas pilsonību, lai šīs valsts čempionātā vairs neskaitītos kā leģionārs, apstiprināja uzbrucējs.

"Vēl tas nav oficiāli noticis, bet nodarbojos ar šo jautājumu," teica Vasiļjevs.

Viņš gan nevarēja pateikt, vai turpmāk varēs palīdzēt Latvijas izlasei, kaut vācu medijiem izteicies, ka, visticamāk, tas vairs nenotiks.

"No vācu puses varu paturēt abas pases, tā nav tā problēma. Ceru, ka arī Latvijā man ļaus saglabāt abas pilsonības, bet tas vēl ir jāizpēta.

Tāpat nezinu, vai varēšu vēl spēlēt izlasē," stāstīja Vasiļjevs.

"Man bija smagi šādi beigt karjeru valstsvienībā, tomēr vēlos pilnībā koncentrēties Krēfeldes "Pinguine" komandai," Vasiļjevu citē portāls "rp-online.de". "Krēfeldē jūtos kā mājās un šo redzu kā loģisku soli. Īpaši, ja tas palīdz komandai. Ceru, ka Krēfeldē spēlēšu vēl ilgi un kādu dienu beigšu šeit karjeru."

Vācijas mediji vēsta, ka Vasiļjevs piektdien svinīgā ceremonijā jau saņēmis naturalizācijas sertifikātu.

Arī kluba vadība Vasiļjeva soli nosaukusi par "ļoti svarīgu"

Kā ziņots, vēl šonedēļ sarunā ar laikrakstu "Diena" Vasiļjevs izteicās, ka labprāt beigtu karjeru Latvijas izlasē, tomēr nepieciešamības gadījumā būs gatavs tai palīdzēt.

"Ir jau iekrāti desmit pasaules čempionāti, pēdējos astoņus gadus regulāri esmu palīdzējis izlasei. Katru pavasari pagarinot sezonu, parādās nogurums," stāstīja Vasiļjevs. "Tas arī ir galvenais iemesls. Ne tikai fiziskais, bet arī psiholoģiskais nogurums ir par iemeslu tam, kāpēc nākamajā pavasarī domāju atteikties no spēlēšanas pasaules čempionātā."

"Situācijas mēdz būt dažādas. Ja tomēr būs tā, ka mana palīdzība būs ļoti nepieciešama, tad izvērtēšu situāciju," Vasiļjevs neteica kategorisku nē. "Nedomāju gan, ka arī nākamgad būs sastāva komplektācijas problēmas. Gan jau nebūs tik daudz traumēto un arī tie, kas šogad nespēlēja, atgriezīsies valstsvienībā."

Vasiļjevs Vācijā spēlē kopš 2004. gada, bet "Pinguine" vienību viņš pārstāv pēdējās sešas sezonas, no kurām četras bijis tās kapteinis.

Krēfeldē jau ilgstoši par treneri strādā arī Herberta tēvs Haralds Vasiļjevs.

Znaroks joprojām ir Vācijas pilsonis

Vairāki Latvijas hokejisti Vācijas pilsonību pieņēma pagājušā gadsimta izskaņā, lai, spēlējot zemākajās līgās, neskaitītos leģionāri. Viens no tiem bija arī Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš joprojām ir Vācijas pilsonis.

Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātos Vasiļjevs debitēja 1998.gadā Šveicē un kopā piedalījās desmit pasaules čempionātos, kuros guva deviņus vārtus un izpildīja 17 rezultatīvas piespēles. Sekmīgākās Vasiļjevam bija 2009.gada sacensības Bernē, kurā viņš ar trijiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt septīto vietu.

Šā gada pasaules čempionātā Vasiļjevs sešos mačos guva vienus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza 13.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu