Olimpiskais medaļnieks Šics nopietni cietis avārijā

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Olimpiskais sudraba medaļnieks kamaniņu braukšanā Juris Šics otrdien nopietni cieta autoavārijā, taču sportista dzīvība nav apdraudēta, apstiprināja sportista radinieks Mārtiņš Šics.

(Papildināts viss teksts.)

Veic kaulu lūzuma operāciju

Jurim Šicam pēc iegurņa kaulu lūzuma veica operāciju, un ceturtdien pacientu plānots pārvest no reanimācijas uz traumatoloģisko nodaļu vienā no Rīgas slimnīcām.

Avārija notikusi uz Inčukalna-"Sēnītes" ceļa nelabvēlīgos laika apstākļos, kad Šicam, atgriežoties mājās pēc treniņa, no sānu ceļa pēkšņi priekšā izgriezusies cita automašīna. Izvairoties no sadursmes, sportistam nācies nobraukt no ceļa.

"Viņam konstatēts atslēgas kaula lūzums un smaga mazā iegurņa trauma ar kaulu lūzumiem," pastāstīja M.Šics, piebilstot, ka samaņu kamaniņu braucējs nav zaudējis.

Pēc sadursmes otra mašīna atstājusi negadījuma vietu.

Mārtiņš Šics aicināja policijā pieteikties negadījuma aculieciniekus vai personas, kas aptuvenajā negadījuma laikā attiecīgajā ceļa posmā redzējuši avāriju izraisījušo tumšu automašīnu un varētu to atpazīt.

Treniņus varētu atsākt pēc diviem mēnešiem

M.Šics īpašu pateicību izteica cilvēkiem, kas ziedojuši asinis, jo pēc iegurņa traumām nepieciešams daudz asins pārliešanu. "Šis ir piemērs, kad pierādās donora asiņu nepieciešamība."

Speciālists prognozēja, ka J.Šics treniņus varētu atsākt pēc aptuveni diviem mēnešiem.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā, nesaucot cietušā vārdu, teica, ka negadījums notika plkst. 19.30, kad automašīna "BMW" nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā cieta 1983. gadā dzimušais automašīnas vadītājs.

VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis teica, ka par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās dēļ cietušajam nodarīts smags miesas bojājums. Kriminālprocesa laikā noskaidros avārijas iemeslus.

Juris Šics kopā ar brāli Andri izcīnīja otro vietu 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās. Tāpat viņi šogad izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu